Міська рада Керчі відібрала землю у ТРК «Бриз» - Могильов хоче розібратися

Міська рада Керчі відібрала землю у ТРК «Бриз» - Могильов хоче розібратися

10 Вересня 2013
7000
10 Вересня 2013
19:25

Міська рада Керчі відібрала землю у ТРК «Бриз» - Могильов хоче розібратися

7000
Міська рада Керчі відібрала землю у ТРК «Бриз» - Могильов хоче розібратися
Міська рада Керчі відібрала землю у ТРК «Бриз» - Могильов хоче розібратися

Голова Ради міністрів Криму Анатолій Могильов має намір вивчити конфлікт між міською адміністрацією Керчі і засновниками ТРК «Бриз» та інтернет-видання Kerch.FM. Про це пан Могильов сказав на прес-конференції в Сімферополі, повідомляє Центр журналістських розслідувань.

 

Голова Ради міністрів Криму має намір відвідати Керч та особисто поспілкуватись зі сторонами конфлікту. «Я запитав інформацію і від керченської адміністрації, і від журналістів. Щоб мені надіслали в довідці суть цього конфлікту, тому що з різних сторін подається по-різному. Візьму і одну сторону, й іншу. Враховуючи те, що я поїду у Керч на 40-річчя присвоєння звання Місто-герой, я буду там, я проведу зустріч з журналістами, в тому числі. До цього отримаю ці дві довідки і вивчу цю ситуацію, про що там йдеться. І потім ми приймемо розумне рішення», - сказав Анатолій Могильов.

 

29 серпня  Міська рада Керчі скасувала своє рішення про продовження оренди земельної ділянки, де розташований єдиний у місті радіотрансляційний пункт, що належить ТРК «Бриз». Підстава розірвання угоди - начебто невиконанням орендарем умов договору з присвоєння ділянці нового кадастового номеру. Наслідком такого рішення міськради може стати повне відключення мовлення у Керчі дев'яти ФМ-радіостанцій з 23 вересня,  повідомила на прес-конференції директор ТРК «Бриз» Олена Батракова.

 

За словами пані Батракової, договір оренди ділянки з МПП «ТРК Бриз» був укладений міськрадою 25 грудня 2006 року. 22 березня 2012 року дія договору оренди була продовжена ще на п'ять років. Однак 29 серпня  рішення про продовження оренди було скасовано.

 

«Після продовження договору оренди ми відразу ж уклали договір з організацією, яка має відповідну ліцензію для того, щоб привласнити нам кадастровий номер. Ми уклали договір, заплатили гроші, але протягом року вони нам не змогли до кінця це все технічно оформити, бо помінявся закон і не працював кадастр. Цим зараз скористалися наші депутати і дружно одноголосно проголосували за те, щоб у нас відібрати землю», - розповіла Олена Батракова.

 

Директор ТРК «Бриз» також зазначила, що рішення міськради про припинення договору оренди було оскаржено в Окружному адміністративному суді Криму. Однак заступник міського голови Керчі Святослав Брусаков направив на адресу ТРК «Бриз» лист-повідомлення, яким вимагає до 23 вересня повернути ділянку в розпорядження міськради.

 

Керівництво ТРК «Бриз» впевнене, що скасування рішення про продовження терміну оренди земельної ділянки і вимога його звільнити є черговим проявом тиску міської влади на засновників ТРК «Бриз» і сайту Kerch.FM , який публікує резонансні матеріали у тому числі і про корупцію в міській раді.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», у серпні почався тиск представників місцевої влади на редакцію Kerch.fm і ТРК «Бриз». Тоді було розпочато кримінальне провадження за фактом нібито погроз міському голові Керчі Олегу Осадчому у коментарях на сайті Kerch.fm.

 

12 серпня журналісти Kerch.fm провели мітинг на захист свободи слова в Керчі. 13 серпня Незалежна медіапрофспілка звернулася до мера Керчі з вимогою припинити тиск на незалежне ЗМІ.

 

Сьогодні в Керчі через ретранслятор ТРК «Бриз» за умовами договорів мовлять наступні радіостанції: «Перець FM», «Europa Plus Україна», «Ретро FM», «Наше Радіо», Національна мережа «ХIT FM», «Super Radio», Радіо «Шансон» (проектний початок мовлення 3-й квартал 2013 р.), «Русское радио Україна», «ЕРА FM», «Радіо Мелодія».

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7000
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду