Начальник відділу Львівського Держказначейства напав на оператора телеканалу

10 Вересня 2013
5493
10 Вересня 2013
14:31

Начальник відділу Львівського Держказначейства напав на оператора телеканалу

5493
Начальник відділу Львівського Держказначейства напав на оператора телеканалу

6 вересня у Львові начальник відділу діловодства головного управління Державної казначейської служби України у Львівській області Віктор Байдюков напав на оператора телекомпанії «Львів-ТБ» Вадима Дмитріва.  Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на сюжет, який розміщений на сайті телекомпанії.

 

Інцидент стався в приміщенні Держказначейства, куди знімальна група телеканалу пройшла разом з працівниками комунальних служб, які пікетували Держказначейство через заборгованість зарплатні. Чоловік, який назвався представником львівського облказначейства, напав на оператора і намагався розбити камеру. Незважаючи на прохання журналістів чиновник так і не пред'явив посвідчення. Лише після інциденту журналістам вдалося дізнатись ім'я працівника Держказначейства. 

 

В коментарі ІМІ Вадим Дмитрів повідомив, що натовп, який увірвався у приміщення казначейства,  створював великий шум, що дуже не сподобалось чиновнику, який накинувся на журналіста через те, що той нібито заважав йому працювати.

 

«Я знімав людей, вийшов до них чиновник, почав з ними розмовляти. Люди вигукували, його, напевно, це все роздратувало і в один момент він просто повернувся до мене, камера відповідно була направлена на нього.  Він на мене пішов, сказав перестати знімати, тому що він не хоче. Я йому пояснив, що я знахожусь в держустанові, маю право знімати, я виконую свою професійну роботу, він сказав мені, що я заважаю йому виконувати його роботу, не сказав яку. І потім він відійшов, а пізніше накинувся на мене, вдарив по руці і камері. Але я не постраждав», - розповів оператор.

 

У сюжеті, присвяченому даному інциденту, журналісти повідомили, що звернулися до правоохоронних органів з заявою про перешкоджання журналістській діяльності та до керівництва казначейства з офіційним листом, у якому вимагають публічного вибачення та покарання працівника за перевищення службових повноважень.

 

Як повідомив пан Дмитрів, 9 вересня  журналісти «Львів-ТБ» отримали факс від Держказначейства, в якому повідомили, що чиновник просить вибачення. Також у факсі було зазначено, що чиновник вважає, що оператор його спровокував.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5493
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду