МВС радить журналістам, яких не пустили на збори КПУ, писати заяви до міліції

МВС радить журналістам, яких не пустили на збори КПУ, писати заяви до міліції

9 Вересня 2013
4892

МВС радить журналістам, яких не пустили на збори КПУ, писати заяви до міліції

4892
МВС радить журналістам, яких не пустили на збори КПУ, писати заяви до міліції
МВС радить журналістам, яких не пустили на збори КПУ, писати заяви до міліції

У Міністерстві внутрішніх справ України (МВС), коментуючи події 8 вересня в Києві під час громадських зборів КПУ на стадіоні «Спартак», порадили журналістам, яких не пустили на захід, писати заяви до міліції в разі, якщо вони вбачають у діях інших осіб перешкоджання своїй професійній діяльності. Про це йдеться на сайті глави держави.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 8 вересня журналістів 5 каналу, ТВІ, ТРК «Ера», «Радіо Свобода», газети «День», інтернет-видання «Українська правда» та інших не пустили на збори ініціативної групи із проведення референдуму щодо вступу України в Євразійське економічне співтовариство. Організатори заходу з боку КПУ не пропустили на територію стадіону «Спартак» представників ЗМІ через те, що в них не було акредитації.

 

«Ми рекомендуємо представникам ЗМІ в разі виникнення подібних інцидентів звертатись до міліції та писати заяви про перешкоджання професійній діяльності», - повідомили у МВС.

 

Медіаюристи також радять журналістам у таких випадках одразу звертатись з відповідними заявами до правоохоронних органів. Президент Асоціації медіаюристів Тетяна Котюжинська заявила, що дії осіб, які не пропустили журналістів на громадський захід, є не лише перешкоджанням їхній професійної діяльності. «Це також є правопорушенням, за яке стаття 182 Кодексу про адміністративні правопорушення передбачає накладання штрафу», - додала Тетяна Котюжинська.

 

У свою чергу, юрист Інституту масової інформації Роман Головенко зазначив, що збори, які відбулись 8 вересня, згідно із законом, є відритими для будь-якого громадянина. «І журналісти можуть потрапити на них без будь-яких перешкод. Те, що організатори оголосили про проведення додаткової акредитації, є ще одним свідченням того, що подія мала бути публічною та гласною. Тож допуск одних та заборона проходу для інших - це не лише порушення закону, а й дискримінація», - сказав Роман Головенко.

 

Як повідомив «Детектор медіа» лідер КПУ Петро Симоненко, організатори заздалегідь проводили акредитацію журналістів на цей захід і не пустили журналістів без акредитації, побоюючись провокацій.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4892
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду