Віктор Міняйло назвав прізвища своїх нападників

Віктор Міняйло назвав прізвища своїх нападників

2 Вересня 2013
8068

Віктор Міняйло назвав прізвища своїх нападників

8068
Міліція розпочала службове розслідування
Віктор Міняйло назвав прізвища своїх нападників
Віктор Міняйло назвав прізвища своїх нападників

Редактор програми «Автомандри», колишній співробітник «Радіо Свобода» Віктор Міняйло заявляє, що на нього напали співробітники спецпідрозділу «Кобра» на прізвище Бакай і Поліщук, проте він не вірить у те, що вони понесуть покарання. Про це пан Міняйло повідомив у коментарі «Детектор медіа».

 

Віктор Міняйло розказав, що прізвища людей, які вчинили проти нього протиправні дії, він дізнався від колег із «Дорожнього контролю», які після першого повідомлення у ЗМІ про побиття журналіста почали власне розслідування. Пан Міняйло також повідомив, що йому вдалося знайти фотографії нападників за допомогою пошукової системи Google. Проте журналіст упевнений, що вони не понесуть покарання.

 

«Я знаю що рішення слідства буде приблизно таким: "слідство встановило, що в діях співробітників "Кобри" немає складу злочину, а журналіст немає відношення до журналістської діяльності, бо їхав забирати собаку, а не на канал. Водій вийшов, упав з висоти власного росту тричі на голову, на живіт, на груди. Співробітники ДАІ зробили йому зауваження, що він їздить без пасків безпеки і відпустили"», - вважає пан Міняйло.

 

Одразу після нападу журналіст написав заяву до Печерського відділу міліції. Цю заяву скерують до Києво-Святошинського району і нею буде займатись прокуратура Києво-Святошинського району.

 

На сьогодні Віктор Міняйло почуває себе добре. За його словами, лікарі зафіксували в нього забій передньої стінки грудної кістки та м'яких тканин голови. Потерпілий дуже вдячний колегам за проявлену солідарність та підтримку.

 

«Я вперше повірив у журналістську солідарність. Сьогодні-вчора у мене не затихає телефон, так багато людей звертаються за коментарями. Якщо у ментів дуже велика корпоративна відповідальність й вони своїх не здають і навряд чи нападники будуть звільнені, то в журналістів є солідарність, щоб захистити колегу», - сказав пан Міняйло.

 

Начальник управління зв'язків із громадськістю МВС України Сергій Бурлаков поки не коментує названі Віктором Міняйлом прізвища, посилаючись на таємницю слідства. «Давайте не будемо поспішати називати співробітників ДАІ нападниками. Наразі вже розпочато службове розслідування. Якщо є порушення, то ми маємо розібратись і винних притягнути до відповідальності. Але говорити, що "це нападники" рано. Також за фактом розпочате кримінальне провадження і на сьогоднішній день матеріали вже передані в прокуратуру. МВС завжди уважно ставиться до подій з працівниками ЗМІ і всі вони знаходяться на контролі. Ми зацікавлені в об'єктивному розслідуванні, і якщо журналіст також у цьому зацікавлений, то непогано було б, щоб він таки знайшов час дати свідчення», - прокоментував пан Бурлаков.

 

Нагадаємо, напад на журналіста стався 31 серпня у селі Круглик Києво-Святошинського району. Зі слів пана Міняйла, біля світлофора його зупинили співробітники ДАІ, перевірили документи, а коли довідалися, що він везе гроші на дорогу операцію, затримали його та відібрали 2 тис грн. При цьому його грубо обзивали, били, погрожували фізичною розправою. За словами журналіста, це були співробітники спецпідрозділу «Кобра», які вже звернулися до нього, щоби залагодити ситуацію.

 

Відомості про інцидент внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч.1 ст. 365 КК України («Перевищення влади або службових повноважень»). Розпочато службове розслідування.

 

З'ясування обставин інциденту взяв на контроль Комітет оперативного реагування на інциденти за участю ЗМІ, який діє при Міжвідомчій робочій групі з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8068
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду