БТБ заборгував зарплату регіональним кореспондентам із травня

БТБ заборгував зарплату регіональним кореспондентам із травня

2 Вересня 2013
7357

БТБ заборгував зарплату регіональним кореспондентам із травня

7357
Обіцяє виплатити у вересні
БТБ заборгував зарплату регіональним кореспондентам із травня
БТБ заборгував зарплату регіональним кореспондентам із травня

Телеканал БТБ (ТОВ «Банківське телебачення») має заборгованість з виплат гонорарів регіональним журналістам. Цю інформацію, отриману «Детектор медіаю» від власкорів БТБ, «Детектор медіа» підтвердила генеральний директор каналу Світлана Криворучко.

 

Про проблеми із виплатою гонорарів на БТБ «Детектор медіа» повідомив чернігівський журналіст Ігор Левенок. Пан Левенок розказав, що канал з квітня не виплачує йому гонорари. На сьогоднішній день БТБ винен журналісту близько 6 000 грн.

 

«Телеканал БТБ з квітня цього року не платить мені (і за наявною у мене інформацією усім регіональним кореспондентам) заробітну плату за виконану роботу. Протягом травня, червня та липня від редакції телеканалу надходили замовлення на знімання та виготовлення телесюжетів у випуски новин, я виконував, втім гроші за виконану роботу спочатку обіцяли заплатити через місяць, потім іще і т. д. У редакції таке становище пояснюють тим, що канал не має грошей, аби розрахуватися з журналістами», - написав пан Левенок.

 

Генеральний директор БТБ визнала заборгованість каналу перед регіональними кореспондентами. За її словами, це пов'язано із затримкою у підготовці фінансового плану підприємства.

 

«Заборгованість по виплаті гонорарів регіональним кореспондентам у нас із травня. У цьому 100% наша вина. Ми повинні були внести зміни у фінансовий план, але цей процес у нас затягнувся», - пояснила Світлана Криворучко.

 

Ігор Левенок також повідомив, що від журналістів вимагали підписувати акти виконаних робіт наперед. Тепер журналіст сумнівається в тому, що гроші повернуть, адже оригінали актів він уже надіслав на БТБ. «Я надіслав всі акти, окрім серпневого. Оскільки акти у них на руках, то вони взагалі можуть не платити», - сказав журналіст.

 

Зі слів пані Криворучко, наявність актів підтверджує, що підприємство визнає борги. «Всі документи канал оформив. У людей, яким ми винні гроші, є акти про виконані роботи - це підтверджує, що підприємство визнає борг. У вересні ми ці проблеми будемо вирішувати. Перша виплата буде до кінця цього тижня, поступово ми розрахуємось повністю», - пообіцяла Світлана Криворучко.

 

Нагадаємо, ТОВ «Банківське телебачення» 19 серпня за результатами тендеру уклало угоду з ТОВ «ТД «Укрлада» на придбання трьох автомобілів Fiat Nuovo Doblo Panorama на 445 тис грн. З урахуванням цієї закупівлі БТБ придбало автомобілів вже на 2,43 млн грн. Придбано 13 автомобілів Fiat та два Volkswagen Transporter T5 Kombi.

 

«Телекретика»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7357
Коментарі
7
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Бодя
130 дн. тому
жаль
Бодя
130 дн. тому
чому закрили цей канал?
Бодя
130 дн. тому
мене є питання
Yurko_Hmel
3897 дн. тому
На скільки мені відомо, канали таке практикують - збирають акти про виконану роботу. Це зовсім не показник того, що керівництво намагається обманути працівників.
AR4I
3897 дн. тому
Петрович, так вы разве не видели видео-блог бывшего сотрудника БТБ Андрея Деркача? Многое потеряли, тот еще фрукт. Ранее он обвинял канал в том, что видите ли его гениальные тексты посмели отредактировать, теперь он обвиняет в том, что не платят гонорары региональным журналистам (при том, что он там не работает, к нему это никакого отношения не имеет. Просто душа болит). У меня складывается мнение, что либо он хворенький, либо ему за это хорошо платят.
Petrovi4
3897 дн. тому
Странно, что выступить решил только один неизвестный никому журналист из региона. Уверен, если бы БТБ задолжал так уж много гонораров, шуму было бы больше. Это же журналисты, они бы уже писали об этом в ЖЖ, твиттер, выложили бы ролик на Ютюб. А так, значит, долг небольшой, и канал расчитывает в скором времени погасить его.
Ирина Сытникова
3897 дн. тому
На всіх підприємствах бувають проблеми, затримки з виплатами і таке інше. Але ж Світлана не заперечує цього, навпаки офіційно визнала, що виникли складнощі і що проблема буде вирішена.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду