У Золотоноші журналісти побували на фестивалі чорнобривців та побачили найбільший в Україні вінок

У Золотоноші журналісти побували на фестивалі чорнобривців та побачили найбільший в Україні вінок

28 Серпня 2013
5918

У Золотоноші журналісти побували на фестивалі чорнобривців та побачили найбільший в Україні вінок

5918
ПРЕС-РЕЛІЗ
У Золотоноші журналісти побували на фестивалі чорнобривців та побачили найбільший в Україні вінок
У Золотоноші журналісти побували на фестивалі чорнобривців та побачили найбільший в Україні вінок

Журналісти  з усієї України мали змогу побувати на Всеукраїнському фестивалі чорнобривців. Захід відбувся у Золотоноші Черкаської області. Майже 35 представників національних, регіональних та черкаських ЗМІ відвідали свято в рамках прес-туру, який організувала Національна спілка журналістів України (НСЖУ) на запрошення міського голови Золотоноші Віталія Войцехівського.

 

У рамках фестивалю в Золотоноші сплели триметровий вінок із живих квітів. Це найбільший вінок, створений в Україні, і його вже внесли до книги рекордів України. Над витвором працювали 12 місцевих майстрів упродовж 3 днів.

 

Фестиваль чорнобривців у Золотоноші проводять уже кілька років. З кожним разом він набуває нових масштабів. «Торік цей фестиваль ми проводили у рамках дня міста, а цього року приурочили до Дня Незалежності. І якщо минулого року на фестивалі було лише кілька дітей у вишиванках, то на нинішньому святі вже значно більше людей у національному вбранні. Я сам не очікував такого масштабу», - зауважив міський голова Золотоноші Віталій Войцехівський.

 

Мер сподівається, що незабаром фестиваль стане візитівкою міста. «Цей фестиваль насамперед створений для єднання нашого міста. Сьогодні я зустрів знайомих, які мені зізналися, що з деякими сусідами по півроку не бачилися, бо часу не було. Сьогодні ж вони знайшли час і можливість зустрітися й поспілкуватися. На мою думку, спільна ідея такого фестивалю сьогодні єднає громаду Золотоноші», - каже він.

 

 

Окрім участі в святкових заходах, учасники прес-туру змогли побувати на місцевих промислових підприємствах - зокрема, на Золотоніському лікеро-горілчаному заводі «Златогор», найпотужнішому в Україні заводі із виробництва розчинної кави, в тому числі відомих марок «МакКофе» та «Петровська Слобода», консервному заводі «Роял Фрут», котрий виробляє широкий асортимент сидрів. Наступного дня журналісти відвідали Свято-Покровський Красногірський жіночий монастир, заснований ще в 1680 - 1687 роках.

 

Учасниця прес-туру, головний редактор газети «Копейка» із Білої Церкви Антоніна Нікіфоренко зауважує: у прес-турах буває часто, і відвідини Золотоноші їй особливо сподобалися. «Дуже тепла поїздка. Здивувало саме місто Золотоноша, хоч воно і невелике. Свято видалося душевним і в цьому заслуга міського голови та його команди. В місті багато квітів. Вразило, що збережені парки, не роздані під забудови. Працюють підприємства. На святі вони безкоштовно пригощали жителів своєю продукцією», - розповідає пані Антоніна. Переконана, що участь у прес-турах для журналістів дуже важлива, адже професія вимагає постійно інформувати інших. Для цього  ж необхідно бачити щось самому, знайомитися з Україною.

 

«Міська влада Золотоноші по-сучасному розуміє важливість широких комунікацій з населенням та засобами масової інформації, - коментує перший секретар Національної спілки журналістів України Сергій Томіленко. - Організовуючи яскраві свята для жителів свого міста, пам'ятає, що це і гарна нагода для презентації Золотоноші у медіа національного та місцевого рівня. А для самих журналістів прес-тури регіонами України - унікальна можливість отримати цікавий матеріал, завести корисні контакти та обмінятися досвідом».

 

Довідка: Прес-тур на Всеукраїнський фестиваль чорнобривців було організовано на запрошення Золотоніської міської ради Національною спілкою журналістів України в партнерстві з Українським журналістським фондом.

 

Прес-служба НСЖУ

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5918
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду