Гендиректор ТРК «Бриз» у Керчі заявляє про нові факти тиску з боку влади

Гендиректор ТРК «Бриз» у Керчі заявляє про нові факти тиску з боку влади

23 Серпня 2013
10040

Гендиректор ТРК «Бриз» у Керчі заявляє про нові факти тиску з боку влади

10040
Гендиректор ТРК «Бриз» у Керчі заявляє про нові факти тиску з боку влади
Гендиректор ТРК «Бриз» у Керчі заявляє про нові факти тиску з боку влади

Влада Керчі здійснює нові способи тиску на керченську телерадіокомпанію «Бриз» та інтернет-видання Kerch.fm. Про це заявила директор ТРК «Бриз» Олена Батракова, повідомляє сайт НМПУ.

 

За словами Олени Батракової, представники влади поскаржились на роботу сайту Kerch.fm і ТРК «Бриз» в різні регуляючі інстанції. Крім того деякі міські організації вживають дії, спрямовані на зрив роботи згаданих ЗМІ.

 

Зокрема, скарга на роботу сайту Kerch.fm і ТРК «Бриз» надійшла до Національної ради з телебачення і радіомовлення України. Авторами її, за інформацією пані Батракової, є ряд міських чиновників, які критикують зміст журналістських матеріалів вищезазначених ЗМІ.

 

Також ТРК «Бриз» мусить надавати пояснення податковій інспекції, енергопостачальникам, а місцевий водоканал намагався перекрити воду у квартирі засновника телерадіокомпанії. Також здійснюється тиск на рекламодавців компанії.

 

«Податкова інспекція Керчі надіслала на ТРК "Бриз" запит щодо надання пояснень, що стосуються оформлення ділянки землі під радіовежею ТРК "Бриз". Керівництво телерадіокомпанії неодноразово заявляло, що податки компанія платить справно. Міська влада зажадали в "Крименерго" договір на постачання електроенергії за місцем розташування радіопередавача, що належить ТРК "Бриз". Водоканал Керчі в останні дні чотири рази намагався перекрити водопостачання приватної квартири засновника ТРК "Бриз". Це при тому, що плата за комунальні послуги здійснюється своєчасно. Зупиняти незаконні дії представників водоканалу доводилося, викликаючи міліцію і піднімаючи шум у ЗМІ. Стало відомо, що рекламодавці сайту Kerch. fm отримали дзвінки від високопоставленого міського чиновника з вимогою писати заяви на ТРК "Бриз" про нібито незаконну підприємницьку діяльність», - йдеться на сайті НМПУ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», раніше в міліції заявили про відкриття кримінального провадження за фактом погроз вбивством меру Керчі, нібито розміщених в коментарях під статтею на сайті Kerch.fm. На запит журналістів про те, які загрози меру Керчі послужили приводом для відкриття провадження, міліція Керчі не відповіла. Правоохоронці послалися на таємницю слідства і повідомили, що редакція ТРК «Бриз» не є стороною кримінального провадження.

 

Директор ТРК «Бриз» Олена Батракова зробила наступну заяву: «Журналісти ТРК «Бриз» закликають мера Керчі та його заступників припинити всі спроби тиску на ЗМІ. Свобода вираження думок - одна з основних цінностей людей. Це невід'ємне право кожного. Ми вимагаємо поваги до журналістів, їх читачам і їхніх думок. Ми вимагаємо від мера Керчі публічних вибачень за образи нас і наших читачів».

 

Журналісти  закликали владу вирішувати всі конфліктні питання тільки в рамках закону, не поширювати неправдиву інформацію, не ображати читачів, вчасно відповідати на всі питання про бюджетні гроші і комунальному майні.

 

«Якщо ці заклики журналістів не будуть виконані, ми будемо змушені вимагати у депутатів міської ради відставки мера міста», - заявляє Олена Батракова.

 

Нагадаємо, тиск з боку представників місцевої влади на редакцію Kerch.fm і ТРК «Бриз» почався на початку серпня.

 

12 серпня журналісти Kerch.fm провели мітинг на захист свободи слова в Керчі. 13 серпня Незалежна медіапрофспілка звернулася до мера Керчі Олега Осадчого з вимогою припинити тиск на незалежне ЗМІ.

 

Як повідомляла «Детектор медіа, заступник міського голови Керчі Святослав Брусаков направив до ТРК  «Бриз» листа з повідомленням про закінчення угоди на оренду землі та вимогою звільнити ділянку на вулиці Чернишевського, 47-а. Саме на цій ділянці розташована ретрансляційна вежа, з якої здійснюється мовлення 10 ФМ-станцій України на території Керчі.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
10040
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду