Депутати у Броварах хочуть вказати журналістам на їх місце і запровадити реєстрацію

Депутати у Броварах хочуть вказати журналістам на їх місце і запровадити реєстрацію

20 Серпня 2013
4369

Депутати у Броварах хочуть вказати журналістам на їх місце і запровадити реєстрацію

4369
Депутати у Броварах хочуть вказати журналістам на їх місце і запровадити реєстрацію
Депутати у Броварах хочуть вказати журналістам на їх місце і запровадити реєстрацію

Депутати Броварської міської ради хочуть заборонити всім присутнім, в тому числі і журналістам, пересуватись по залі засідань під час сесій та зобов'язати представників ЗМІ займати виключно спеціально відведені для них місця. Такий проект рішення виноситься на чергову сесію міськради, що відбудеться 22 серпня, повідомляє сайт «Маєш право знати».

 

19 серпня цей проект рішення розглядався на засіданні постійної депутатської комісії з питань регламенту, депутатської етики, діяльності ЗМІ та контролю за виконанням рішень міської ради.

 

Лише один член комісії - депутат від партії «Свобода» Ганна Брусенська - проголосувала за пропозицію депутата Романа Сімутіна доопрацювати цю норму та передбачити для журналістів можливість пересуватись залою для виконання своїх професійних обов'язків. Решта членів комісії висловились за те, щоб залишити текст без змін: мовляв, ніхто не повинен заважати депутатам працювати. Також голова комісії Людмила Жеребцова (Партія регіонів) висловила побажання заборонити ще й фотозйомку зі спалахом, проте на голосування цю пропозицію не поставили.

 

Крім цього, проект змін до регламенту Броварської міськради містить низку інших новацій. Зокрема запроваджується процедура реєстрації не лише депутатів міськради, а й інших присутніх (ЗМІ, запрошених осіб та інших), яка розпочинатиметься за 45 хвилин до початку пленарного засідання.

 

Також у регламенті планують передбачити спосіб, як на пленарне засідання зможе потрапляти будь-який громадянин, що матиме бажання бути присутнім на сесії. Для цього  потрібно буде подати до секретаря ради письмове повідомлення за три дні до засідання.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», мер міста Бердянська (Запорізька область) Олексій Бакай ініціював рішення міськради щодо заборони журналістам бути присутніми на так званому «депутатському дні» Бердянської міської ради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4369
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду