Із 117 кримінальних проваджень про перешкоджання журналістам до суду дійшло тільки три

19 Серпня 2013
8146

Із 117 кримінальних проваджень про перешкоджання журналістам до суду дійшло тільки три

8146
Із 117 кримінальних проваджень про перешкоджання журналістам до суду дійшло тільки три

За перше півріччя року в Україні було порушено 117 кримінальних проваджень щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів, до суду надійшло лише три справи. Про це повідомляє інформаційне агентство «Поряд з вами» з посиланням на Генпрокуратуру України.

 

Згідно зі статистичними даними відомства, зі 117 відкритих проваджень дві третини, тобто 69 справ були закриті. Підстава - правоохоронці не знайшли підтвердження злочину.

 

Частіше всього журналістам перешкоджали у Києві (13 проваджень) та у Донецьку (10 правопорушень проти журналістів). В Одеській області порушено 8 кримінальних проваджень, з яких закрито 4, але жодної справи до суду так і не дійшло.

 

У Сумській, Тернопільській, Чернівецькій, Житомирській та Чернігівській областях не зафіксовано жодного факту перешкоджання журналістам.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8146
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду