Один з обвинувачених у нападі на Сніцарчук і Соделя визнав провину

Один з обвинувачених у нападі на Сніцарчук і Соделя визнав провину

6 Серпня 2013
5767

Один з обвинувачених у нападі на Сніцарчук і Соделя визнав провину

5767
Але всі четверо обвинувачених не визнають цивільних позовів про відшкодування матеріальної та моральної шкоди
Один з обвинувачених у нападі на Сніцарчук і Соделя визнав провину
Один з обвинувачених у нападі на Сніцарчук і Соделя визнав провину

Один з обвинувачених у протиправних діях проти журналістів Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук під час мітингу 18 травня - Михайло Пшук - визнав свою провину. Про це він заявив у суді 6 серпня. Також цю інформацію в коментарі журналістам підтвердив прокурор Віталій Панов, уточнивши що Михайло Пшук уже має судимість: він відбув п'ятирічне покарання.

 

Решта обвинувачених - Вадим Тітушко, Сергій Приходько й Андрій Ярошенко - провини не визнали.

 

Крім того, усі четверо обвинувачених не визнали цивільних позовів Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук щодо відшкодування матеріальної та моральної шкоди.

 

Як стало відомо в суді, адвокати Владислава Соделя та Ольги Сніцарчук добиваються від усіх чотирьох обвинувачених компенсації матеріальної шкоди в розмірі 1600 і 700 гривень, а також моральної шкоди в розмірі 104 тисячі гривень (по 52 тис. грн. кожному із журналістів).

 

Засідання суду перенесли на 9 серпня у зв'язку з клопотання прокурора, якому необхідний час, щоб скласти і затвердити в керівника прокуратури новий обвинувальний акт. Оскільки раніше в акті йшлося про Вадима Тітушка, який здійснив протиправні дії з групою невстановлених осіб. А тепер слідчими встановлено цих осіб (Сергій Приходько, Андрій Ярошенко і Михайло Пшук) і встановлено, що вони діяли за попередньою згодою.

 

Прокурор Віталій Панов уточнив журналістам, що перекваліфікації статей обвинувачення не буде - чотирьом обвинуваченим і далі інкримінують ч. 1 ст. 171 (перешкоджання діяльності журналіста) і ч. 2 ст. 296 (хуліганство) Кримінального кодексу України.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - також за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

«Детектор медіа»

 

Фото - «Української правди»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5767
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду