Адвокати Сніцарчук та Соделя оскаржуватимуть постанову про  закриття провадження щодо бездіяльності міліції

Адвокати Сніцарчук та Соделя оскаржуватимуть постанову про закриття провадження щодо бездіяльності міліції

24 Липня 2013
6262

Адвокати Сніцарчук та Соделя оскаржуватимуть постанову про закриття провадження щодо бездіяльності міліції

6262
Адвокати Сніцарчук та Соделя оскаржуватимуть постанову про  закриття провадження щодо бездіяльності міліції
Адвокати Сніцарчук та Соделя оскаржуватимуть постанову про  закриття провадження щодо бездіяльності міліції

Адвокати журналістів  Ольги Снісарчук та Владислава Соделя планують оскаржити постанову по закриття кримінального провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на них на мітингу 18 травня. Про це у коментарі «Детектор медіа» розказала представник журналістів Вікторія Кіріна.

 

«Ця постанова є невмотивованою та безпідставною. Більш ґрунтовно ми знатимемо про обставини справи, коли отримаємо можливість ознайомитись з усіма матеріалами, які є на сьогодні у кримінальному провадженні, зрозуміємо, які дії були вчинені для встановлення обставин інциденту. Ми заявляли клопотання про проведення слідчих дій, які належним чином розглянуті не були. У будь-якому разі ми оскаржуватимемо цю постанову, особливо у тій частині, що стосується Ольги Сніцарчук та Владислава Соделя», - зазначила пані Кіріна.

 

За її словами, постанову прокуратури було направлено звичайною поштовою кореспонденцією із зазначенням неправильного індексу. Тому між датою направлення та отримання є суттєві розбіжності.

 

«Ми маємо право оскаржувати рішення з моменту отримання. І ми не можемо вважатись таким,  що пропустили термін оскаження», - додала вона.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», столична прокуратура закрила кримінальне провадження щодо бездіяльності правоохоронців під час нападу на кореспондента 5-го каналу Ольгу Сніцарчук і фотокореспондента  видання «Коммерсант-Украина» Владислава  Соделя.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - також за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності).

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6262
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3931 дн. тому
Снисарсучка - враг народа!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду