Телеканали продовжують у денний час рекламувати алкоголь – НЕК

Телеканали продовжують у денний час рекламувати алкоголь – НЕК

24 Липня 2013
7527

Телеканали продовжують у денний час рекламувати алкоголь – НЕК

7527
Телеканали продовжують у денний час рекламувати алкоголь – НЕК
Телеканали продовжують у денний час рекламувати алкоголь – НЕК

Інформація від телебачення продовжує формувати стереотипи алкоголізованого способу життя, вважають у Національній експертній комісії з питань захисту суспільної моралі (НЕК). Про це йдеться у прес-релізі НЕК.

 

У першому кварталі року НЕК здійснила аналіз телевізійного контенту на предмет дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі у поширенні інформаційних матеріалів телемовниками, що діють на території України, зокрема: «1+1», «Новий канал», «Україна», ТЕТ, ICTV, «Інтер», М1, 5 канал, СТБ, К1, НТН, «ПлюсПлюс», «Піксель».

 

«Попри те, що більшість телеканалів є підписантами Хартії про партнерство заради інформаційних прав і свобод та захисту суспільної моралі, під час аналізу виявлені порушення ними ст. 22 Закону України "Про рекламу", а саме - демонстрування у часовий проміжок з 06.00 до 23.00 реклами знаків для товарів і послуг, під якими випускаються алкогольні напої, із зображенням пляшки (повністю або частково) та написом "спонсор показу"», - йдеться у повідомленні НЕК.

 

Водночас, порівняно з початком 2013 року, зазначають у НЕК, телеканали зменшили загальну кількість реклами знаків для товарів і послуг, під якими випускаються алкогольні напої. «Проте така реклама з'являється в ефірі каналів у денний час одразу після дитячих передач, зокрема, ТОВ "Новий канал" після дитячої програми Teentime у період з 14.00 по 15.00 рекламував торгові марки "Цельсій", "Перепілка" тощо», - повідомляє НЕК.

 

Не виявлено порушень чинного законодавства у сфері захисту суспільної моралі під час трансляції дитячих програм телеканалами «ПлюсПлюс», «Піксель».

 

Під час аналізу спеціалістами апарату Національної комісії також зафіксовано, що телеканал НТН відмовився від денного повтору серіалів, які йдуть в ефірі телеканалу після 21.00 і розраховані на дорослу аудиторію.

 

«Загалом результати аналізу дотримання законодавства у сфері захисту суспільної моралі при поширенні інформаційних матеріалів телемовниками свідчать про часткове зменшення ризикованості для дітей і молоді інформації у телеефірі України, проте відповідальність власників телеканалів не повинна обмежуватись поодинокими випадками врахування вимог чинного законодавства в сфері захисту суспільної моралі», - зазначають у експертній комісії.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7527
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
думка
3937 дн. тому
Громадяни України занепокоєні продовженням діяльності та фінансуванням з державного бюджету групи психічно хворих збоченців під назвою НЕК, які страждають відхиленнями нормального світосприйняття та маніакально-нав'язливою хворою уявою навколишнього світу з поєднанням нездорових асоціацій на тлі сексу. Безперешкодна діяльність вказаної групи хворих, пойменованої, як НЕК, вочевидь, становить певну загрозу для нормальних й здорових людей, для питань охорони дитинства й материнства, а також справляє ганебний вплив на розвиток молодого покоління українців.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду