У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)

У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)

19 Липня 2013
7318

У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)

7318
У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)
У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)

17 липня прокуратура Миколаєва відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України  за фактом погроз фізичної розправи кореспондентам інтернет-видання «Преступности.НЕТ». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  сайт «Преступности.НЕТ».

 

У ніч з 9 на 10 липня під час затримання співробітниками ДАІ автомобіля «Range Rover», один з пасажирів позашляховика почав погрожувати фізичною розправою кореспондентам «Преступности.НЕТ» Анатолію Чубаченко та Андрію Лохматову, які проводили фото-і відеофіксацію інциденту. Чоловік, який показав посвідчення працівника виконкомому Миколаївської міської ради на ім'я Олександра Кір'янова, намагався вихопити фотоапарат у журналіста, а потім у грубій формі погрожував представникам ЗМІ фізичною розправою та переслідуваннями.

 

На підставі свого посвідчення чоловік  також вимагав показати йому зроблені фотографії і видалити їх. Все відбувалося в присутності співробітників ДАІ.

 

«Слухай, друже. Якщо я зараз протягну руку, ти відразу їдеш на ЛШМД (лікарня швидкої меддопомоги - ред.), зрозумів? Я роблю раз клац - один поїхав, два клац - третій поїхав. Ще раз сфотографуєш, і я клянусь, я підкрадусь, і ти, с***, прикуриш ... Ще раз знімеш ... Я тобі зламаю цю шухлядку. Я відповідаю за свої слова», - кричав чоловік, що показав посвідчення працівника виконкому.

 

«Преступности.НЕТ» зазначає, що чоловік застосовував подібні погрози і в бік самих правоохоронців і заважав їм виконувати їхні обов'язки. При цьому правоохоронці ніяк не відреагували на погрози. Заспокоївшись, чоловік, підійшов до одного з журналістів і спробував залагодити інцидент.

 

 

ІМІ також повідомляє, що 19 липня журналісти «Преступности.НЕТ» дали свідчення слідчим Слідчого управління Миколаївського міського управління міліції в якості потерпілих в рамках кримінального провадження за ст.171.

 

Як пізніше з'ясувалося, Олександр Кір'янов  - член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону міста Миколаєва при Миколаївській міській раді. Як заявив начальник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради Олександр Кондратьєв,  пан Кір'янов був звільнений ще в грудні 2012 року з формування, однак у чоловіка залишилось посвідчення, яке дійсне до 2014 року.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7318
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду