detector.media
19.07.2013 16:12
У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)
У Миколаєві через погрози журналістам фізичною розправою відкрито провадження за ст.171 (ВІДЕО)

17 липня прокуратура Миколаєва відкрила кримінальне провадження за частиною 1 статті 171 Кримінального кодексу України  за фактом погроз фізичної розправи кореспондентам інтернет-видання «Преступности.НЕТ». Про це повідомляє Інститут масової інформації (ІМІ) з посиланням на  сайт «Преступности.НЕТ».

 

У ніч з 9 на 10 липня під час затримання співробітниками ДАІ автомобіля «Range Rover», один з пасажирів позашляховика почав погрожувати фізичною розправою кореспондентам «Преступности.НЕТ» Анатолію Чубаченко та Андрію Лохматову, які проводили фото-і відеофіксацію інциденту. Чоловік, який показав посвідчення працівника виконкомому Миколаївської міської ради на ім'я Олександра Кір'янова, намагався вихопити фотоапарат у журналіста, а потім у грубій формі погрожував представникам ЗМІ фізичною розправою та переслідуваннями.

 

На підставі свого посвідчення чоловік  також вимагав показати йому зроблені фотографії і видалити їх. Все відбувалося в присутності співробітників ДАІ.

 

«Слухай, друже. Якщо я зараз протягну руку, ти відразу їдеш на ЛШМД (лікарня швидкої меддопомоги - ред.), зрозумів? Я роблю раз клац - один поїхав, два клац - третій поїхав. Ще раз сфотографуєш, і я клянусь, я підкрадусь, і ти, с***, прикуриш ... Ще раз знімеш ... Я тобі зламаю цю шухлядку. Я відповідаю за свої слова», - кричав чоловік, що показав посвідчення працівника виконкому.

 

«Преступности.НЕТ» зазначає, що чоловік застосовував подібні погрози і в бік самих правоохоронців і заважав їм виконувати їхні обов'язки. При цьому правоохоронці ніяк не відреагували на погрози. Заспокоївшись, чоловік, підійшов до одного з журналістів і спробував залагодити інцидент.

 

 

ІМІ також повідомляє, що 19 липня журналісти «Преступности.НЕТ» дали свідчення слідчим Слідчого управління Миколаївського міського управління міліції в якості потерпілих в рамках кримінального провадження за ст.171.

 

Як пізніше з'ясувалося, Олександр Кір'янов  - член громадського формування з охорони громадського порядку і державного кордону міста Миколаєва при Миколаївській міській раді. Як заявив начальник відділу з організації оборонної та мобілізаційної роботи та взаємодії з правоохоронними органами Миколаївської міської ради Олександр Кондратьєв,  пан Кір'янов був звільнений ще в грудні 2012 року з формування, однак у чоловіка залишилось посвідчення, яке дійсне до 2014 року.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY