16 липня – круглий стіл «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру»

10 Липня 2013
8315

16 липня – круглий стіл «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру»

8315
16 липня – круглий стіл «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру»

16 липня 2013 року в Києві проходитиме «круглий стіл» на тему «Нові технології для вирішення старих проблем: боротьба із цензурою, саморегулювання медіа та суспільне мовлення в умовах переходу на цифру».

 

Організаторами заходу виступили Інститут медіа права та Незалежна асоціація телерадіомовників (НАМ). Круглий стіл проходить в рамках Українського медіа проекту «У-Медіа», котрий здійснює «Інтерньюз Нетворк» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

 

Круглий стіл триватиме з 10:00 до 18:00 у готелі «Хрещатик».

 

Причиною проведення заходу стала необхідність експертного обговорення можливостей, які дають нові технології у медіасфері для вирішення наболілих проблем: створення суспільного мовлення, виведення питання регулювання дотримання норм суспільної моралі медійниками зі сфери впливу НЕК до галузевого саморегулювання, питання захисту дітей від певного контенту тощо.

 

«Ми бачимо сьогодні, що суспільне мовлення, яке держава не може створити з 1997 року в традиційних медіа, стартує одразу як кілька приватних ініціатив в інтернеті. Причина вітчизняного шляху вирішення питання - вихід в інтернет - у глибокій кризі довіри до офіційних джерел інформації та державної системи регулювання традиційного мовлення. У кризі довіри українців, не фахових медійників, а людей, які становляться громадськими мовниками, громадськими журналістами. Як сприяти розвитку цивілізованого громадського інтернет- руху по створенню контенту і чи потрібне таке втручання?», - розмірковують організатори заходу.

 

При цьому дотримання норм та принципів громадської моралі в інтернеті не піддається традиційним методам державного регулювання. Чи потрібне їм втручання на рівні держави і чи можна віддати таке регулювання інтернет-провайдерам чи інтернет- спільноті - говоритимуть на «круглому столі».

 

Нові медіа, цифровізація - це шанс змінити відносини між державою, медіа та громадськістю. Зробити крок до створення діючої системи саморегулювання у вирішенні наболілих проблем, перевести питання регулювання «моральності» нових медіа у цивілізоване русло. Якими будуть ці шляхи, як поставити процеси, що вже розпочались із включенням нових медіа на цивілізовані рейки, чи допоможуть цифрові технології вберегти дітей від певного контенту - про все це йтиме мова на «круглому столі» 16 липня.

 

Програму заходу можна завантажити тут.

 

На захід необхідно акредитуватися до 18:00 15 липня за тел. 0999088814 або за адресою електронної пошти: utyre@yandex.ru, контактна особа - Наталія Тютюненко.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8315
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду