За напад на журналіста будуть судити броварського «тітушка» (ВІДЕО)

За напад на журналіста будуть судити броварського «тітушка» (ВІДЕО)

5 Липня 2013
7004

За напад на журналіста будуть судити броварського «тітушка» (ВІДЕО)

7004
За напад на журналіста будуть судити броварського «тітушка» (ВІДЕО)
За напад на журналіста будуть судити броварського «тітушка» (ВІДЕО)

12 липня у Броварах розпочнеться судовий процес над Сергієм Стяговим, який напав на  журналіста інтернет-видання «Маєш право знати» Андрія Качора під час зйомки громадянської акції в парку «Перемога» у Броварах.  Про це повідомляє видання на своєму сайті.

 

Нагадаємо, 25 травня під час акції у броварському парку «Перемога», учасники якої вимагали  демонтувати паркан, встановлений приватним підприємством «Феско», стався напад на журналіста сайту «Маєш право знати» Андрія Качора. «Я продовжував зйомку, а чоловік почав грубіше мене відтягувати від місця події. Я нагадав йому про 171-шу статтю та можливі наслідки правової відповідальності щодо перешкоджання професійній діяльності представника ЗМІ. Він вдарив мене в обличчя і я втратив свідомість», - розповів пан Качор. Лікарі діагностували у журналіста черепно-мозкову трамву та струс мозку.

 

Андрій Качор упізнав нападника - професійного спортсмена, раніше вже судимого Сергія Стягова. 25 травня увечері в Броварах правоохоронні органи затримали підозрюваного і після допиту у райвідділку міліції відпустили. В результаті розслідування слідчого Олега Громадського, пана Стягова притягають до відповідальності за ст. 125 Кримінального кодексу - «нанесення легких тілесних ушкоджень». Міліція та прокуратура не знайшла в його діях ознак перешкоджання журналістській діяльності чи хуліганства. В обвинувальному акті зазначено, що пан Стягов вдарив журналіста «на ґрунті раптово виниклих неприязних стосунків».  Представник журналіста Валерій Лобок подаватиме апеляцію з метою перекваліфікації обвинувачення на більш жорстку статтю.

 

Стягов переконує, що захищав жінок і дітей від журналіста

 

4 липня суддя Олена Кічинська на підготовчому судовому засіданні оголосила дату початку судового процесу над Сергієм Стяговим. Розгляд справи по суті розпочнеться 12 липня о 14.00 за адресою м. Бровари, вул. Возз'єднання, 1.

 

Перед засіданням суддя запропонувала сторонам спробувати досягти примирення, проте цього не відбулось. Андрій Качор вимагає від Сергія Стягова викрити замовників провокацій - в цьому випадку журналіст готовий зняти з бойовика обвинувачення. Проте пан Стягов переконує, що опинився в парку випадково і «намагався захистити жінок та дітей від Качора».

 

Представник інтересів пана Качора у суді заперечив проти скороченого порядку розгляду справи та наполіг на всебічному дослідженні усіх матеріалів справи та допитів свідків під час відкритого та публічного судового процесу. Окрім того Андрій Качор заявив цивільний позов проти Сергія Стягова в розмірі 8 тисяч гривень в якості компенсації моральної шкоди.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7004
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
2199
3948 дн. тому
а з чого ви взяли що телекритика серйозне видання
Qcumber
3951 дн. тому
А чому ви використовуєте слово "тітушка"? Ви не боїтесь, що пан Вадим Тітушко подасть на Вас в суд за слово, що ганьдбить його честь та гідність? Я б на його місці так би і зробив. Я не виправдовую дії Вадима Тітушка на акції "Україно, вставай!", але, чесно кажучи, не очікував від такого серйозного видання як Телекритика такого базару.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду