У Криму депутати сільради вигнали журналістів із сесії та перешкоджали вести фотозйомку (ВІДЕО)

У Криму депутати сільради вигнали журналістів із сесії та перешкоджали вести фотозйомку (ВІДЕО)

28 Червня 2013
5925

У Криму депутати сільради вигнали журналістів із сесії та перешкоджали вести фотозйомку (ВІДЕО)

5925
У Криму депутати сільради вигнали журналістів із сесії та перешкоджали вести фотозйомку (ВІДЕО)
У Криму депутати сільради вигнали журналістів із сесії та перешкоджали вести фотозйомку (ВІДЕО)

Депутати сільради Берегового (АР Крим) заборонили журналістам газети «Крымский телеграф» бути присутніми на сесії і звинуватили їх у спробі зриву засідання. Одна з депутатів заважала вести фотозйомку і намагалась вибити фототехніку з рук фотокореспондента. Про це повідомляє газета «Кафа» з Феодосії.

 

Першою почала конфлікт депутат сільради Марія Малявка, коли висловила своє незадоволення тим, що її фотографують, і тим, що в залі присутні «сторонні» - журналісти і група жителів села. Вона заважала журналісту фотографувати та била по фотоапарату. «На якій підставі ви мене фотографуєте?! Я взагалі не хочу, щоб мене фотографували. Я зараз викликаю міліцію. Я категорично проти, щоб ти мене фотографував! Ти мене запитав?! А ну пішов звідси! Звідки я знаю, може ви мене на сайті голу зробите!», - заявила депутат сільради.

 

Депутати запропонували зупинити сесію або перейти в інший зал, щоб позбавитися від «чужих людей». Сільський голова поставив на голосування питання, хто проти присутності в залі сторонніх - 13 з 19 депутатів проголосували «за». Депутатський корпус перемістився в інше приміщення і зачинив перед журналістами двері. Як зазначає видання «Крымский телеграф», депутати усвідомлювали при цьому, що порушують закон. Порушення зафіксоване на відео.

 

Сільський голова Берегового Сергій Буркальцев висунув у свою чергу звинувачення на адресу журналістів «Кримського телеграфу» у спробі зриву  позачергової сесії сільради. «Вони спеціально прийшли, клацали всіх підряд. Якби вони заздалегідь підійшли до секретаря, я б промовчав, а так явно був зрив сесії. У них взагалі не було розпізнавальних знаків, звідки я знаю, хто вони такі? Один прийшов у капцях, в трусах, зарослий, неголений - людей обурило це. У нас адже присутні дорослі люди, ветерани, пенсіонери», - заявив пан Буркальцев в телефонній розмові виданню «Кафа».

 

Водночас сільський голова Берегового підтвердив, що сесія була відкрита, на ній обговорювали «звичайні робочі питання»: «У нас ніколи немає тем, які ми від когось приховуємо. Закритих сесій теж не буває. У нас завжди присутні всі, повний зал людей».

 

Юрист Сергій Мокренюк зазначив у коментарі газеті «Кафа», що «відео зафіксовано очевидне порушення депутатами ради і, що найбільш небезпечно, головою ради Буркальцевим, вимог законодавства України про інформацію, про публічність і гласності в діяльності ради».

 

«Вважається, що ці особи (публічні особи) вже дали свою згоду на збір і використання інформації про себе в той момент часу, коли погодилися на державну службу, службу в органах місцевого самоврядування або подали документи про реєстрацію кандидатом у депутати місцевої ради», - пояснив адвокат.

 

На думку Сергія Мокренюка, у поведінці депутата, яка напала на журналіста і завдавала ударів по фотоапарату, і сільського голови, який безпідставно не допустив журналістів до приміщення, де проводилася сесія, можуть вбачатися ознаки кримінально-караного діяння «перешкоджання законній професійній діяльності журналістів»  за статтею 171 КК України.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5925
Коментарі
2
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
3955 дн. тому
Малолетки-выскочки, журналюшки, чувствуют себя властелинами мира. Чем они хуже ментов? Что хотят - то и творят. Гнать их!
Тарас Адольфович
3955 дн. тому
Гнать в три шеи отовсюду надо так называемых "журналистов" - безграмотных, наглых, алчных и возомнивших себя действительно "владою". Так чем же они отличаются от тех, кого денно и нощно шельмуют - как они говорят, "бандитську владу"? Может быть, простая зависть, тоже хочется "порулить" доверчивым электоратом?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду