Звіт ТСК про напад на журналістів має бути заслуханий парламентом на початку липня – народні депутати

21 Червня 2013
4359

Звіт ТСК про напад на журналістів має бути заслуханий парламентом на початку липня – народні депутати

4359
Звіт ТСК про напад на журналістів має бути заслуханий парламентом на початку липня – народні депутати

Опозиційні члени тимчасової слідчої комісії (ТСК) ВР з розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві вважають, що якщо попередній звіт комісії не буде заслуханий парламентом на початку липня, то це означатиме безкарність для таких, як обвинувачуваний у побитті журналістів Вадим Титушко. Про це нардепи зазначили під час брифінгу в парламенті 21 червня. Цю інформацію «Детектор медіа» повідомила член ТСК Ірина Геращенко (фракція партії УДАР).

 

«Попередній звіт має бути обов'язково. Будемо домагатися, щоб це сталося останнього сесійного тижня на початку липня. І будемо ставити питання про відповідальність депутатів, які зривають роботу ТСК у найвідповідальніший момент», - сказала вона.

 

За її словами, це не перший випадок, коли робота ТСК заблокована представниками більшості. «Думаю варто ставити питання про те, щоб до ТСК входили кандидати від незалежних», - зауважила вона.

 

Як повідомила Ірина Геращенко, Віталій Ярема (фракція «Батьківщина») під час брифінгу підкреслив, що попередній звіт підготовлений, що він незаангажований і це максимум, що могла напрацювати комісія протягом місяця. Він наголосив, що ТСК направила запити до правоохоронних органів і місцевих органів влади щодо тих скарг, які надійшли на адресу комісії від журналістських організацій і профспілок. Пан Ярема уточнив, що протягом півроку роботи ТСК, він і його колеги хочуть дослідити не тільки події, що трапилися 18 травня, а й інші випадки нападів на журналістів.

 

«Андрій Іллєнко (фракція ВО "Свобода") підкреслив, що нам в першу чергу треба дати відповідь, хто був організатором цих заворушень. І якщо не заслухати зараз цей звіт, то це означатиме безкарність для таких, як Титушко», - розповіла Ірина Геращенко.

 

Народний депутат Ірина Горіна (фракції Партії регіонів) під час брифінгу в парламенті провладних членів ТСК 21 червня висловила надію на те, що наступного пленарного тижня комісія представить звіт, який буде більше відповідати тому, що насправді відбувалося під час мітингу опозиції. Про це йдеться на сайті Партії регіонів.

 

«У вівторок (18 червня - ТК) на засідання комісії були запрошені 10 представників правоохоронних органів. Їм було поставлено близько 20 різних питань, на які вони повинні були дати професійні відповіді. І ця інформація мала стати однією з частин попереднього звіту. Безумовно, за одну добу цю інформацію отримати неможливо. Її можна об'єктивно отримати на сесійний тиждень, який відбудеться з 2 по 5 липня», - зазначила політик.

 

На її думку, у ТСК має бути якомога менше політики і якомога більше об'єктивності. «На мирних мітингах неприпустимо, щоб страждали журналісти, отримували каліцтва прості громадяни. Тому об'єктивність звіту - це те, на чому ми наполягаємо. Наступного парламентського тижня ТСК збереться ще раз, і я думаю, що ми представимо звіт, який буде більше відповідати дійсності», - підсумувала Ірина Горіна

 

Нагадаємо, провладні члени ТСК розслідування побиття журналістів не підтримали попередній звіт 20 червня. Але голова комісії Віталій Ярема оприлюднив проект звіту у своєму блозі.

 

Як відомо, ТСК було створено для розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня у Києві. Головує в ТСК Віталій Ярема, його перший заступник - Андрій Пінчук. Комісія має працювати півроку. Попередній звіт мав відбутися 21 червня.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4359
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду