Охорона Кабміну не хотіла пускати Соделя, бо вирішила, що в нього недійсний паспорт

Охорона Кабміну не хотіла пускати Соделя, бо вирішила, що в нього недійсний паспорт

19 Червня 2013
6733

Охорона Кабміну не хотіла пускати Соделя, бо вирішила, що в нього недійсний паспорт

6733
Охорона Кабміну не хотіла пускати Соделя, бо вирішила, що в нього недійсний паспорт
Охорона Кабміну не хотіла пускати Соделя, бо вирішила, що в нього недійсний паспорт

Охорона Кабінету міністрів намагалася не пропустити на засідання уряду фотокора газети «Коммерсантъ-Украина» Влада Соделя, бо вирішила, що його паспорт недійсний. Про це пише «Українська правда».

 

«На кабміні охоронці - молодший лейтенант і лейтенант заявили мені: "Ми вважаємо, що ваш паспорт недійсний, тому ми вас не пропускаємо"... Тобто вони заявили, що мій паспорт недійсний», - розповів журналіст.

 

«Паспорт у мене дійсно пом'ятий, як у репортера, який завжди його показує. Однак вчора я був в Адміністрації президента з цим самим паспортом. На трьох пунктах контролю з цим паспортом жодних питань не виникло», - зазначив він.

 

На думку Влада Соделя, саме на вході до Кабінету Міністрів охоронці перевищують свої службові повноваження: «В Кабмні такі розмови постійно відбуваються з журналістами. До всіх журналістів вони чіпляються, до всіх журналістів ставлять питання: то зніміть окуляри, чому перефарбувалися, чому інша зачіска».

 

Зі слів журналіста, урядові охоронці також порушують закон про захист персональних даних, оскільки дивляться ті сторінки паспорту, де написана прописка й інші позначки. «От наприклад, там стоїть молода дівчина, а вони дивляться, де вона живе, - обурився він. - Ми можемо дати дозвіл, щоб вони подивились. Але їхнє завдання лише встановити чи співпадає моє обличчя з фотографією в паспорті. А вони читають паспортні дані».

 

Влада Соделя завели до уряду за три хвилини до закінчення протокольного вступного слова Азарова, після якого журналісти зазвичай виходять із зали засідань уряду. «Завдяки одній адекватній людині в охороні, мене пустили на останні три хвилини протоколу, хоча коли заходить Азаров, в зал нікого вже не пускають. На Кабміні знімаю в принципі останніх 45 секунд, коли виводять пресу. Саме тоді Азаров цікавий з точки зору фото в газету», - написав у Facebook журналіст.

 

З його слів, охорона його попередила, що пускати з таким паспортом вони не будуть, і радять його замінити. «Так, він пом'ятий, так я з не один раз намок на всяких вуличних акціях. Я його не прав. Фото всі є. Всі печатки і підписи читаються», - пояснив у Facebook журналіст.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6733
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду