У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність

У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність

18 Червня 2013
8501

У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність

8501
У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність
У Кіровограді журналіста облили зеленкою і поширили листівки про його підкупність

У п'ятницю, 14 червня, на центральні площі Кіровограда двоє невідомих облили зеленкою журналіста місцевого телебачення Ігора В'юна. Рідина потрапила в очі, лікарі діагностували хімічні опіки лівого ока. Про це «Детектор медіа» повідомив журналіст Кіровоградської ОДТРК Кирило Ющишен.

 

Перед тим, як втекти нападники, що облили журналіста, крикнули: «Це тобі за собачок!». Як повідомив Кирило Ющишен, останні два тижні тема диких собак у місті кілька разів піднімалась в ефірі КОДТРК. Після критичного матеріалу у новинах невідомі отруїли десятьох собак у житловому мікрорайоні Кіровограда. Через увагу телеканалу до цієї проблеми про собак почали писати у більшості регіональних ЗМІ.

 

Проте постраждалий не займався темою диких собак. Кореспондент підсумкової програми тижня «Погляд» Ігор В'юн спеціалізується на висвітлені політичних подій і конфліктних ситуацій. За словами пана Ющишена, останні півроку у своїх матеріалах Ігор В'юн торкався лише двох резонансних тем - боргів  партії УДАР перед агітаторами і конфлікту між захисниками природи та приватним парком відпочинку (проблема у знищенні зеленої зони - будівництво парковки).

 

В той самий день, коли журналіста облили зеленкою, на вулиці, де він живе, невідомі розклали у поштові скриньки листівки з компроматом на журналіста. У листівках Ігоря В'юна звинуватили у підкупності, необ'єктивності, роботі на Партію регіонів. Пан В'юн звинувачення спростовує: «Хоча і працюю у державній телекомпанії - запевняю, що у матеріалі завжди є баланс, і кожна сторона має однакову можливість висловитись».

 

Після нападу на журналіста відразу було викликано міліцію.

 

Одразу після нападу було викликано міліцію. Правоохоронці опитали свідків, взяли відео з камер спостережень магазинів, які були поруч, та забрали шприц з зеленкою, на якому залишились  відбитки пальців. Як повідомив Кирило Ющишен, міліція затримала кількох підозрюваних, і сьогодні має відбутись процедура впізнання нападників. Заява про напад на журналіста знаходиться у Ленінському райвідділі міліції Кіровоградської області.

 

Після нападу місцевий осередок УДАРу одразу офіційно заявив, що їх активісти до інциденту не мають ніякого стосунку. Партійці побажали Ігорю одужувати. Прес-служба парку розваг промовчала.

 

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8501
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду