«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві

«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві

17 Червня 2013
6198

«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві

6198
«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві
«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві

Державне інформаційне агентство «Укрінформ» почало планову ротацію своїх закордонних кореспондентів. Першою, зокрема, відбудеться заміна кореспондента в Москві. Про це повідомляють джерела «Детектор медіа».

 

Передбачається, що заміна нинішнього кореспондента в Москві Ігоря Солов'я (на фото) відбудеться протягом літа.

 

Сам пан Соловей підтвердив ТК цю інформацію. «Так, це правда. Після семи років і кількох місяців роботи в Москві власним кореспондентом "Укрінформу" я збираюся повернутися до України», - сказав він «Детектор медіа».

 

Водночас журналіст не зміг відповісти на запитання про те, хто прийде на заміну. «Це питання виключно в компетенції мого керівництва в Києві, тому запитувати треба в центральному офісі "Укрінформу"», - сказав він.

 

Пан Соловей повідомив, що вважає московський період роботи «одним з найбільш важливих етапів» у його кар'єрі. «Москва - це дуже гарне місце для роботи і здобуття безцінного досвіду: тут щоденно проходить багато різнопланових подій, висока інтенсивність роботи, а також оточують професійні колеги», - сказав він.

 

«Укрінформ» має 11 зарубіжних корпунктів: у США (Вашингтон), Німеччині (Берлін), Росії (Москва), Франції (Париж), Бельгії (Брюссель), Болгарії (Софія), Польщі (Варшава), Китаї (Пекін), Угорщині (Будапешт), Молдові (Кишинів) та ОАЕ (Абу-Дабі).

 

Ігор Соловей працює власкором «Укрінформу» з березня 2006 року. Також співпрацює з низкою українських і зарубіжних ЗМІ. Протягом 2007-2008 років готував радіорепортажі з Москви для Національної радіокомпанії України. Періодично виступає експертом з українсько-російських відносин на «Радіо Свобода», «Русской службе новостей», а також українській службі радіо BBC (до квітня 2009 року).

 

Пан Соловей - автор низки матеріалів на тему інформаційної безпеки та міжнародної журналістики, опублікованих на «Детектор медіа» і MediaSapiens: «Освещение «газовой войны»: работа над ошибками», «Как стать хорошим журналистом-международником. Российский опыт», «Взялись за ум. Государственные информагентства России становятся локомотивом влияния на интернет-сообщество».

 

«Детектор медіа» готує розширений матеріал про специфіку роботи українських журналістів у Росії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6198
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду