detector.media
17.06.2013 13:22
«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві
«Укрінформ» проводить ротацію свого корпункту в Москві

Державне інформаційне агентство «Укрінформ» почало планову ротацію своїх закордонних кореспондентів. Першою, зокрема, відбудеться заміна кореспондента в Москві. Про це повідомляють джерела «Детектор медіа».

 

Передбачається, що заміна нинішнього кореспондента в Москві Ігоря Солов'я (на фото) відбудеться протягом літа.

 

Сам пан Соловей підтвердив ТК цю інформацію. «Так, це правда. Після семи років і кількох місяців роботи в Москві власним кореспондентом "Укрінформу" я збираюся повернутися до України», - сказав він «Детектор медіа».

 

Водночас журналіст не зміг відповісти на запитання про те, хто прийде на заміну. «Це питання виключно в компетенції мого керівництва в Києві, тому запитувати треба в центральному офісі "Укрінформу"», - сказав він.

 

Пан Соловей повідомив, що вважає московський період роботи «одним з найбільш важливих етапів» у його кар'єрі. «Москва - це дуже гарне місце для роботи і здобуття безцінного досвіду: тут щоденно проходить багато різнопланових подій, висока інтенсивність роботи, а також оточують професійні колеги», - сказав він.

 

«Укрінформ» має 11 зарубіжних корпунктів: у США (Вашингтон), Німеччині (Берлін), Росії (Москва), Франції (Париж), Бельгії (Брюссель), Болгарії (Софія), Польщі (Варшава), Китаї (Пекін), Угорщині (Будапешт), Молдові (Кишинів) та ОАЕ (Абу-Дабі).

 

Ігор Соловей працює власкором «Укрінформу» з березня 2006 року. Також співпрацює з низкою українських і зарубіжних ЗМІ. Протягом 2007-2008 років готував радіорепортажі з Москви для Національної радіокомпанії України. Періодично виступає експертом з українсько-російських відносин на «Радіо Свобода», «Русской службе новостей», а також українській службі радіо BBC (до квітня 2009 року).

 

Пан Соловей - автор низки матеріалів на тему інформаційної безпеки та міжнародної журналістики, опублікованих на «Детектор медіа» і MediaSapiens: «Освещение «газовой войны»: работа над ошибками», «Как стать хорошим журналистом-международником. Российский опыт», «Взялись за ум. Государственные информагентства России становятся локомотивом влияния на интернет-сообщество».

 

«Детектор медіа» готує розширений матеріал про специфіку роботи українських журналістів у Росії.

 

«Детектор медіа»

 

Фото - Facebook

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY