«Журналістика цифрового майбутнього» випустила шостий набір слухачів

«Журналістика цифрового майбутнього» випустила шостий набір слухачів

15 Червня 2013
5217

«Журналістика цифрового майбутнього» випустила шостий набір слухачів

5217
«Журналістика цифрового майбутнього» випустила шостий набір слухачів
«Журналістика цифрового майбутнього» випустила шостий набір слухачів

Завершився шостий сезон освітньої програми «Журналістика цифрового майбутнього» (Digital Future of Journalism; DFJ) - спільного проекту Могилянської школи журналістики та Благодійного фонду Ріната Ахметова «Розвиток України». 14 червня випускники DFJ-6 отримали сертифікати про закінчення навчального курсу.

 

Випускниками DFJ-6 стали 27 журналістів, відібраних торік на конкурсній основі, які представляють різні українські медіа: телеканали «1+1», 5 канал, ТВі, ZIK, журнали «Корреспондент», «Деньги», «Натали», «Власть денег», газети «Коммерсантъ-Украина», «Капитал», «Газета по-українськи», інтернет-видання «Детектор медіа», УНІАН, LB.ua, TSN.ua, Tochka.net та інші, у тому числі журналісти з Одеси, Львова, Полтави, Сум, Краматорська.

 

Навчання тривало з листопада 2012 року до червня 2013 року та включало 400 академічних годин аудиторних занять (вісім тижневих модулів).

 

У межах курсу іноземні викладачі-практики навчали українських журналістів специфіки нових медіа та мультимедійного контенту, інфографіки та візуалізації даних, особливостей роботи з аудіо та відео, бізнес-моделей нових медіа тощо.

 

 

У квітні відбувся навчальний тур до Лондона для слухачів DFJ-6, під час якого група відвідала BBC, Bureau of investigative Journalism, Reuters, CNN, Merger Market (intelligence division of FT), Sky, Press Association, The Telegraph Group, The Economist, Google і Парламент Великої Британії.

 

Набір на сьомий сезон DFJ розпочнеться восени 2013 року.

 

Раніше, 10 червня, відбувся другий випуск слухачів освітньої програми «Цифрові медіа у вузах» - ще одного спільного проекту Могилянської школи журналістики і фонду «Розвиток України». 10 викладачів журналістики, які були обрані минулого року на конкурсній основі, пройшли курс навчання і тепер можуть передавати отримані знання з онлайн-журналістики студентам.

 

«Детектор медіа»

 

Фото Галини Калачової, відео - Ольги Вишневської, Могилянська школа журналістики

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5217
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду