Ольга Сніцарчук та Владислав Содель звернуться до суду

11 Червня 2013
8547

Ольга Сніцарчук та Владислав Содель звернуться до суду

8547
Ольга Сніцарчук та Владислав Содель звернуться до суду

Журналісти Ольга Сніцарчук та Владислав Содель, які постраждали під час мітингу опозиції 18 травня, мають намір звернутись до суду щодо  відшкодування моральної та матеріальної шкоди. Про це «Детектор медіа» розказав Ігор Люсикович, партнер адвокатського об'єднання Averlex, яке представляє інтереси журналістів.

 

Позовні заяви передбачають відшкодування нападниками матеріальної та моральної шкоди, яку була вчинена внаслідок протиправних дій,  щодо яких проводиться розслідування

 

«Чинним процесуальним кодексом передбачено подати позов про відшкодування моральної шкоди на стадії судового слідства. Наше адвокатське об'єднання підготувало позивну заяву, яку сьогодні подамо  слідчому, щоб вона була додана до кримінального провадження, надіслана прокурору й до суду. Під час цивільного позову прокурор також має захищати права потерпілих», - сказав він.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя.  Зокрема, в Ольги Сніцарчук розсічена губа та побиті руки. Також нападники розбили її телефон. Владислав Содель, який намагався її захистити, також отримав ушкодження. 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8547
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду