У МВС визнали, що деякі міліціонери спостерігали за сутичками з побиттям журналістів

У МВС визнали, що деякі міліціонери спостерігали за сутичками з побиттям журналістів

10 Червня 2013
6391

У МВС визнали, що деякі міліціонери спостерігали за сутичками з побиттям журналістів

6391
У МВС визнали, що деякі міліціонери спостерігали за сутичками з побиттям журналістів
У МВС визнали, що деякі міліціонери спостерігали за сутичками з побиттям журналістів

За висновками проведеного службового розслідування МВС визнало, що серед міліціонерів,  які охороняли правопорядок у столиці під час політичних акцій провладних сил і опозиції 18 травня, були такі, що не зупиняли бійки і просто спостерігали за тим, що відбувалося.  Про це заявив заступник глави Міністерства внутрішніх справ - начальник міліції громадської безпеки Віктор Ратушняк на прес-конференції в понеділок, 10 червня. Про це повідомляє УНІАН.

 

Як писала «Детектор медіа», під час мітингу опозиції 18 травня у центрі Києва були побиті журналісти Ольга Сніцарчук і Владислав Содель. Як стверджувала пані Сніцарчук, міліціонери не здійснили необхідних дій на їх захист.

 

«Ми провели відповідне службове розслідування. Встановили, що співробітники міліції, які були поблизу від місця сутички, протягом 6-7 секунд приступили до дій, щоб роз'єднати учасників акції, але були й ті, що стояли і спостерігали. Відповідно, до цих працівників і їх керівників, які були разом з ними, а це керівники районних управлінь міліції, підготовлено наказ і притягнуто до дисциплінарної відповідальності», - сказав Віктор Ратушняк.

 

У МВС також визнали, що сутички під час масових заходів 18 травня в Києві прискорили прийняття рішення про звільнення з посади заступника начальника Головного управління МВС в Києві - начальника міліції громадської безпеки Олександра Пасльона. «Він  написав рапорт (про звільнення в зв'язку з досягненням пенсійного віку - УНІАН) за тиждень до цього. На той день наказ ще не був підписаний міністром. Він працював по забезпеченню правопорядку. Ми могли або прийняти його рапорт, або сказати, що ще працюй, але ці події прискорили прийняття цього рішення», - повідомив Віктор Ратушняк.

 

Заступник глави МВС - начальник міліції громадської безпеки також зазначив, що після подій 18 травня написав рапорт про звільнення і командир київського «Беркуту». За словами пана Ратушняка, міліція провела службове розслідування і для прийняття рішення стосовно нього всі матеріали передано до органів прокуратури.

 

В.о. начальника УЗГ МВС України Сергій Бурлаков повідомив, що в рамках відкритого кримінального провадження проведено понад 250 процесуальних дій, допитано майже 200 свідків, долучено відповідні докази до справи. «Якийсь свідок може з часом перетворитися на підозрюваного. А щоб ми не призначали винних і не зробили помилки, треба почекати. Як буде повний обсяг інформації і слідчий буде готовий до того, щоб це оприлюднити, ми це оприлюднимо», - запевнив Сергій Бурлаков.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6391
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду