Міліція встановила ще двох нападників на Сніцарчук та Соделя

5 Червня 2013
5788

Міліція встановила ще двох нападників на Сніцарчук та Соделя

5788
Міліція встановила ще двох нападників на Сніцарчук та Соделя

Міліція встановила особи ще двох чоловіків, які брали участь у нападі на журналістів Ольгу Снісарчук та Владислава Соделя. Про це повідомляє «Коммерсантъ-Украина».

 

Як уже повідомляла «Детектор медіа», учора, 4 червня, журналісти майже цілий день провели у відділку міліції на вулиці Прорізній у Києві, де брали участь у різних слідчо-процесуальних діях, а також у прокуратурі.

 

«Міліція встановила особи ще двох осіб, які брали участь у нападі на нас - ми брали участь у їх перехресному допиті. Прокуратура зараз займається питанням службового бездіяльності співробітників міліції, яка 18 травня спокійно спостерігали, як на нас нападають», - зазначила пані Сніцарчук.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство. Триває провадження за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч. 1 ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5788
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Виктор
4134 дн. тому
Вот телекритика провокаторы - до какой крови? Где эта кровь на лице, руках, одежде, хоть капля? У кролей все залито кровью и ничего. А тут до крови:-) Брехуны:-)
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду