Сніцарчук і Содель зранку задіяні у слідчо-процесуальних діях

4 Червня 2013
5890

Сніцарчук і Содель зранку задіяні у слідчо-процесуальних діях

5890
Сніцарчук і Содель зранку задіяні у слідчо-процесуальних діях

Ольга Сніцарчук і Владислав Содель 4 червня з 10-ї ранку перебувають у відділку міліції на вулиці Прорізній у Києві, де беруть участь у різних слідчих процесуальних діях. Про це пані Сніцарчук повідомила «Детектор медіа».

 

Спершу вони проходили опізнання, далі плануються ще дві очні ставки. Журналісти по черзі відвідують кабінет слідчого.

 

На 16:00 їх запросили також до прокуратури.

 

Відтак, Ольга Сніцарчук і Владислав Содель, очевидно, не встигнуть на перше засідання парламентської тимчасової слідчої комісії з питань розслідування фактів нападу на представників ЗМІ 18 травня, яке розпочинається о 14:30.

 

Нагадаємо, 18 травня, під час мітингу опозиції невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство. Триває провадження за за ч. 2 ст. 296 ККУ (хуліганство, вчинене групою осіб) і ч. 1 ст. 171 ККУ (перешкоджання професійній діяльності журналіста).

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5890
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4135 дн. тому
Не выпускайте подлецов
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду