Нацрада організує Форум регуляторів країн Причорномор’я

29 Травня 2013
4596

Нацрада організує Форум регуляторів країн Причорномор’я

4596
Нацрада організує Форум регуляторів країн Причорномор’я

5-6 вересня 2013 року в Україні відбудеться щорічне засідання Форуму регуляторних органів з питань телерадіомовлення країн Причорноморського регіону (BRAF), організатором якого виступить Національна рада з питань телебачення і радіомовлення. Таке рішення ухвалено на засіданні Нацради 28 травня.

 

«Ми маємо підтримку Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Державного комітету телебачення і радіомовлення України. Національна рада бере на себе обов'язок і має за честь провести такий форум», - зазначила заступник голови Національної ради Лариса Мудрак, яка була доповідачем із цього питання.

 

Форум регуляторних органів з питань телерадіомовлення країн Причорноморського регіону, створений 2008 року в рамках Організації Чорноморського економічного співробітництва (ОЧЕС). Постійний секретаріат Форуму міститься в Туреччині.

 

Рішення щодо створення BRAF було схвалено на засіданні Робочої групи з питань інформації та комунікаційних технологій ОЧЕС, яке проходило у Києві 4-5 грудня 2007 року і на зустрічі Ради Міністрів закордонних справ країн-членів ОЧЕС у Києві 17 квітня 2008 року.

 

Метою створення BRAF є сприяння діалогу між регуляторними органами у сфері телерадіомовлення, підтримка співпраці між ними, забезпечення обміну інформацією, поглядами та досвідом з актуальних питань розвитку аудіовізуальних медіа.

 

Країни-члени BRAF: Республіка Албанія, Республіка Вірменія, Азербайджанська Республіка, Республіка Болгарія, Грузія, Грецька Республіка, Республіка Молдова, Румунія, Російська Федерація, Сербська Республіка, Турецька Республіка та Україна.

 

25-26 травня 2012 року в місті Тирані (Албанія) Національна рада з питань телерадіомовлення Албанії провела чергове засідання Форуму, на якому Національній раді України з питань телебачення і радіомовлення було запропоновано очолити об'єднання у 2013 році.

 

Орієнтовні питання для обговорення на вересневому засіданні BRAF:

- розвиток нових медіа та їх вплив на телерадіомовлення;

- захист дітей від потенційно шкідливого аудіовізуального контенту;

- механізми двостороннього та багатостороннього співробітництва між регуляторами;

- організаційні питання.

 

Про ухвалене рішення Національної ради буде поінформовано Міністерство закордонних справ України та Секретаріат BRAF.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
4596
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду