Микола Азаров запевнив журналістку Сніцарчук, що готовий захищати її кулаками

Микола Азаров запевнив журналістку Сніцарчук, що готовий захищати її кулаками

23 Травня 2013
7787

Микола Азаров запевнив журналістку Сніцарчук, що готовий захищати її кулаками

7787
Микола Азаров запевнив журналістку Сніцарчук, що готовий захищати її кулаками
Микола Азаров запевнив журналістку Сніцарчук, що готовий захищати її кулаками

Сьогодні, 23 травня, під час зустрічі із журналістами прем'єр міністр України Микола Азаров сказав журналістці 5-го каналу Ользі Снісарчук, яку 18 травня разом з фотокореспондентом «Комерсанту» Владиславом Соделем побили на очах у міліції під час мітингу,  що захистив би її, якби був у той момент поряд. Про це пані Сніцарчук розказала «Детектор медіа».

 

Ольга Сніцарчук була на зустрічі з прем'єром разом з журналістами, які 22 травня під час засідання уряду взяли участь у мовчазній акції протесту, вимагаючи розслідувати події 18 травня.

 

Пан Азаров, за словами пані Сніцарчук, запевнив її, що  якби він був там, де її побили, то особисто захищав би її кулаками: «Сили на це у мене ще є».

 

 

 Сьогодні, 23 травня, під будівлею Кабміну відбулась акція журналістів на підтримку їх колег Ольги Сніцарчук і Влада Соделя, а також тих, кого за участь у "мовчазній акції" Микола Азаров наказав позбавити акредитації

 

Як писала «Детектор медіа», 18 травня, під час мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя. Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

22 травня суд відпустив затриманого мешканця Київщини Вадима Титушка під заставу, хоча міністр МВС Віталій Захарченко заявляв, що міліція домагатиметься арешту підозрюваного.

 

«Детектор медіа»

Фото - Максима Лісового

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7787
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ДимОК
4012 дн. тому
Столько дармоедов посреди рабочего дня гуляют по центру Киева с листочками. Оштрафовать, уволить и выдать волчий билет
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду