Посол Великобританії нагадав, що в демократичній Україні не повинні нападати на журналістів

Посол Великобританії нагадав, що в демократичній Україні не повинні нападати на журналістів

22 Травня 2013
5711

Посол Великобританії нагадав, що в демократичній Україні не повинні нападати на журналістів

5711
Посол Великобританії нагадав, що в демократичній Україні не повинні нападати на журналістів
Посол Великобританії нагадав, що в демократичній Україні не повинні нападати на журналістів

Посол Великобританії в Україні Саймон Сміт висловив своє розчарування тим, що під час мітингу опозиції 18 травня в Україні був скоєний напад на журналістів Ольгу Сніцарчук і Владислава Содель, які виконували свою роботу. Дипломат сподівається, що правоохоронні органи розслідують інцидент на належному рівні. Про це повідомляє «Українська правда» з посиланням на «Інтерфакс-Україна».

 

«Це завжди прикро, коли під час демонстрацій виникають інциденти, що переходять у насильство і конфронтацію, від чого постраждали звичайні громадяни, а також журналісти, які виконували свою роботу», - заявив британський посол, коментуючи події 18 травня у Києві.

 

Саймон Сміт підкреслив, що для Європи свобода ЗМІ має дуже важливе значення, тому дипломат розчарований тим, що таке сталося.

 

«Ми стежимо за тим, як дотримується свобода слова в Україні, адже це один з головних елементів вільного, успішного суспільства. Без свободи ЗМІ не буде демократії, без цього не можна побудувати успішну основу майбутнього будь-якої країни», - підкреслив посол Великобританії.

 

Дипломат висловив надію, що українські компетентні органи проведуть розслідування цього інциденту на належному рівні і дадуть відповіді на всі питання.

 

«Нас також турбують повідомлення в ЗМІ про те, що міліція не відразу відреагувала на події, не зупинила цю конфронтацію і не запобігла інциденту. Але я сподіваюся, що компетентні органи, що займаються розслідуванням цього випадку, дадуть належну оцінку події і вживуть всіх необхідних заходів, щоб запобігти таким ситуаціям у майбутньому», - зазначив Саймон Сміт.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 18 травня, під час завершення мітингу опозиції (близько 14.20) невідомі у спортивних костюмах до крові побили журналістів Ольгу Сніцарчук та  Владислава Соделя.  Це відбувалося на очах правоохоронців, які не захищали журналістів, хоча ті зверталися по допомогу. Також представники міліції не скористалися фото і відеоматеріалами, аби оперативно затримати нападників.

 

Кримінальне провадження за фактом нападу було відкрито спочатку за ч. 1 ст. 125 Кримінального кодексу України (умисне легке тілесне ушкодження), а після акції журналістів - і за 171-ю статтею (перешкоджання журналістській діяльності). Розпочато досудове розслідування. Згодом дії нападника було перекваліфіковано в хуліганство.

 

«Детектор медіа»

Фото -  ivona.bigmir.net 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5711
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду