Впровадження європейських стандартів в українському медіасередовищі фінансуватиме Канада

Впровадження європейських стандартів в українському медіасередовищі фінансуватиме Канада

21 Травня 2013
7350

Впровадження європейських стандартів в українському медіасередовищі фінансуватиме Канада

7350
Впровадження європейських стандартів в українському медіасередовищі фінансуватиме Канада
Впровадження європейських стандартів в українському медіасередовищі фінансуватиме Канада

21 травня відбулось офіційне відкриття проекту «Впровадження європейських стандартів в українському медійному середовищі». Проект розрахований на 18 місяців, виконуватиметься Радою Європи і фінансуватиметься урядом Канади. Нагадаємо, попередній проект фінансувався європейськими країнами.

 

«Наша програма технічної співпраці в Європі є дуже обмеженою і зосереджується на Україні, що ще раз підкреслює особливу роль, важливість і значимість України для нас», - сказав «Телекритиці» посол Канади в Україні пан Трой Лулашник.

 

Під час офіційного відкриття проекту голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович відзначив, що завдяки попередній співпраці з радою Європи вже досягнуто певних результатів і зауважив, що Держкомтелерадіо зацікавлений у подальшій співпраці з експертами з Ради Європи, зокрема - у подальшому удосконаленні українського законодавства у сфері медіа, суспільного мовлення, зміцненні системи саморегулювання вітчизняних ЗМІ.

 

Голова Нацради з питань телебачення і радіомовлення Володимир Манжосов вважає, що проект допоможе вирішити проблеми України  у створенні суспільного мовлення, буде корисним у переході України на цифрове мовлення і в запровадженні системи національних позначок для захисту дітей від шкідливої інформації.  

 

Менеджер програм департаменту інформаційного суспільства генерального директорату з прав людини та верховенства права Ради Європи Тетяна Куликовська розповіла про три напрямки проекту. «Перший - наближення нормативно-правової бази для медіа до європейських стандартів та забезпечення експертної підтримки для створення суспільного мовлення. Другий - сприяння впровадження законодавства у сфері доступу до публічної інформації, третій - сприяння розвитку етичних стандартів у журналістиці через посилення системи медіа саморегуляції в Україні та сприяння гендерній рівності в медіа та інформаційному суспільстві. У рамках нашого проекту надаватиметься експертиза і консультаційна підтримка, проводитимуться круглі столи, семінари тощо», - зазначила пані Куликовська.

 

Координатор проекту в Україні Ольга Сєдова представила робочий план на найближчі шість місяців: пройдуть експертні семінари на теми регулювання контенту, висвітлення виборів, захисту дітей, аспектів переходу до цифрового мовлення, європейських стандартів ретрансляції іноземних телеканалів. Також будуть проведені експертизи законопроектів, експертні консультації, розробку програмного забезпечення для підтримки нової системи класифікації шкідливого контенту на телебаченні, буде організовано підготовку інструкторів з питань кодування/класифікації контенту.

 

 «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7350
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду