Профспілка ТВі просить іноземні держави звернути увагу на цензуру на каналі

29 Квітня 2013
7584

Профспілка ТВі просить іноземні держави звернути увагу на цензуру на каналі

7584
Профспілка ТВі просить іноземні держави звернути увагу на цензуру на каналі

Комітет профспілки журналістів ТВі просить представників іноземних держав в Україні звернути увагу на ситуацію, що склалась довкола каналу і дати оцінку фактам цензури та тиску на колектив, а також подіям, що стались 23 квітня у результаті непрозорого встановлення контролю над телеканалом. Про це йдеться у зверненні комітету.

 

З-поміж іншого колектив ТВі ставить до відома, що у конфлікт між журналістами та керівництвом, «не маючи жодних юридичних і формальних повноважень», втручається  народний депутат, член фракції ВО «Батьківщина» Микола Княжицький.

 

«Журналісти ТВі розглядають це як намагання керівництва чинити тиск на журналістів та  працівників каналу», - йдеться у заяві.

 

Як йдеться у зверненні наразі до страйку приєднались редакції та журналісти таких проектів: «Сьогодні», «Сьогодні про головне», «Сьогодні. Дайджест», «Проти ночі з Павлом Шереметом» «Гра у слова і не тільки», «Альбертейнштейн», «Цивілізація 2.0», «Дорогі депутати» тощо.

 

Підготовку до ефіру також припинити  редакції програм «Знак оклику» та «Тендер news», журналісти яких проводять власне розслідування подій, що передували зміні власників та менеджменту каналу.

 

 Нагадаємо, що 23 квітня журналісти ТВі оголосили страйк до вирішення конфлікту між власниками каналу. 24 квітня вони створили осередок профспілки і оприлюднили свої вимоги. Серед них - розірвати трудовий договір із новим керівником Артемом Шевченком і керівником ТОВ «Інтерпрофіт» (продакшн ТВі) Олегом Радченком, призначити в. о. керівників до вирішення спору між засновниками та інвесторами каналу в суді, оприлюднити прозору структуру власності ТВі та оголосити з документальним підтвердженням кінцевого бенефіціара, не змінювати сітки мовлення та не втручатися в професійну діяльність журналістів тощо.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7584
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
ха
3987 дн. тому
цирк, да и только. С момента смены собственника и руководства канала прошло пару дней. Подписанты, принимая участие в играх Катеринчук и Ко, не выходят на работу по собственной иннициативе, подпитывемой подстректальством бывших хозяев, программы и новости толком не производятся. Так кто кого здесь цензурирует? Если речь идет о том ,что на канале до того была цензура, "темники" и прочее (поскольку в настоящий момент,когда ничего не производится, трудно об этом судить), то тогда не ясно, что среди подписантов данного фигово листа делают те, кто восновном и виновен в фактах цензуры. Или нынче модно самим на себя строчить кляузы, этакое раздвоение личности...
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду