Суд визнав протиправними дії газети «Вісті Рівненщини» щодо відмови у наданні інформації журналісту

17 Квітня 2013
7122

Суд визнав протиправними дії газети «Вісті Рівненщини» щодо відмови у наданні інформації журналісту

7122
Суд визнав протиправними дії газети «Вісті Рівненщини» щодо відмови у наданні інформації журналісту

11 квітня суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дмитро Махаринець  виніс постанову, якою визнав протиправними дії редакції газети «Вісті Рівненщини» щодо незадоволення інформаційного запиту головного редактора порталу «Четверта влада» та редактора Рівненського агентства журналістських розслідувань Володимира Торбіча. Про це повідомляє Інститут  розвитку регіональної преси (ІРРП).

 

Вивчаючи ефективність витрачання коштів платників податків на утримання комунальних ЗМІ, Володимир Торбіч розслідувань ще у 2011 році звернувся із запитом до газети обласної ради «Вісті Рівненщини». Однак редактор «Вістей Рівненщини» Василь Бурченя відмовив у наданні такої інформації. На його думку,  газета може не звітувати перед громадськістю через те, що не використовує бюджетних коштів.

 

Суддя Рівненського окружного адміністративного суду Дмитро Зозуля, який першим розглядав справу, виніс ухвалу про закриття провадження. На його думку, справу слід було слухати в суді загальної юрисдикції. Це обумовило півторарічний розгляд справи, яку знову повернув на розгляд в Рівненський суд Вищий адміністративний суд України, який визнав, що рівненський суддя помилився.

 

Постанова суду від 11 квітня - це перша постанова по суті справи за півтора роки, зазначає ІРРП.

 

Інтереси журналіста представляв медіа-юрист Інституту розвитку регіональної преси Олександр Бурмагін в рамках Фонду стратегічних судових справ у сфері свободи слова та діяльності ЗМІ.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7122
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду