Медична журналістика покращує довіру до медіа

16 Квітня 2013
5059

Медична журналістика покращує довіру до медіа

5059
ПРЕС-РЕЛІЗ
Медична журналістика покращує довіру до медіа

Актуальні питання гемофілії розглядатимуться в ході дводенної Школи медичної журналістики, третій модуль якої розпочав роботу в Києві 16 квітня.

 

Захід організований за ініціативи Національної спілки журналістів України та за підтримки Міністерства охорони здоров'я. Учасників Школи медичної журналістики - а це більше 30 працівників національних та регіональних медіа - привітав заступник міністра охорони здоров'я Роман Богачов. Він визнає, що тема лікування хворих на гемофілію є надзвичайно делікатною і закликав журналістів до особливої уваги при висвітленні цієї теми.

 

«Ми чекаємо від журналістів допомоги. Визнаємо, що вона може мати і форму критики. Адже конструктивну критику медіа ми чуємо та враховуємо зауваження у своїй діяльності. Загалом Міністерство охорони здоров'я сповідує комплексний підхід до вирішення актуальних проблем галузі, зокрема, і при лікуванні хворих на гемофілію, що є темою нинішньої Школи медичної журналістики. Складовою цього підходу є врахування пропозицій громадськості, зокрема, медіа та пацієнтських організацій», - зауважив Роман Богачов.

 

Представник компанії-партнера «Бакстер Сі. Ай. Бі. Ві» Олексій Михайлов визнає, що журналісти, які беруть участь у навчальних семінарах - це ті, «хто прийшов робити зміни». «Небайдужі журналісти реально змінюють життя людей», - сказав він.

 

За словами першого секретаря Національної спілки журналістів України Сергія Томіленка, професійне навчання працівників медіа є найкращою відповіддю на проблеми довіри до ЗМІ.

 

«Сьогодні на редакції тисне бізнес, влада, економічна ситуація. У людей виникає багато питань, якою мірою можна довіряти матеріалам журналістів. Тому через удосконалення майстерності журналістів, покращення якості матеріалів ми підвищуватимемо довіру до нашої професії, - зауважив Сергій Томіленко. - Наша Школа медичної журналістики є максимально відкритим навчально-освітнім проектом - охочі колеги відвідують семінари та майстер-класи, за кожним модулем Школи друкується спеціальний посібник з медичної журналістики, усі матеріали публікуються на сайті Школи».

 

Партнерами проекту Школа медичної журналістики виступили Міжнародна громадська організація «Клуб лікарів і фармацевтів», Консорціум «Менеджмент Консалтинг Груп» та фармацевтична компанія «Бакстер Сі. Ай. Бі. Ві», Octapharma AG, Kedrion S.p.A.

 

Третій модуль Школи «Актуальні питання гемофілії» включає отримання фахової медичної інформації від провідних лікарів країни, а також серію майстер-класів від представників медіа-галузі: президента Асоціації медіа-юристів Тетяни Котюжинської і автора інтернет-видання «Українська правда», лікаря Оксани Скиталінської, медіа-експерта Віталія Голубєва.

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Прес-служба НСЖУ
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5059
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду