У Миколаєві міліція не дозволяла журналісту знімати ремонт доріг (ВІДЕО)

8 Квітня 2013
7249

У Миколаєві міліція не дозволяла журналісту знімати ремонт доріг (ВІДЕО)

7249
У Миколаєві міліція  не дозволяла журналісту знімати ремонт доріг (ВІДЕО)

У Миколаєві співробітники міліції намагалися завадити  журналісту інформаційного агентства «Українська медіа група»  («УМГ») фотографувати  ремонт і перекриття доріг у центрі міста. Про це повідомляє сайт «Преступность.нет», що належить інформаційному агентству «УМГ».

 

За інформацією видання, коли кореспондент здійснював фотофіксацію ремонту доріг у центрі Миколаєва, до нього підійшли троє чоловіків і стали розпитувати, що саме він знімає. Невідомі не представились, але захотіли видалити  зроблені фото.

 

Після цього до журналіста підійшло двоє співробітників міліції - підполковник столичної міліції та капітан, співробітник «Беркуту», який представився Анатолієм Горбуновим.

 

«Міліціонер одразу ж заходився ставити питання з приводу того, що саме фотографує кореспондент. На запитання, хто саме викликав співробітників міліції, «беркутівець» відповів: «А яка тобі різниця?» Далі до розмови підключився столичний підполковник міліції, який заявив, що має намір «запросити» кореспондента у райвідділ міліції і він нібито не може відмовитися туди проїхати. «Мені цікаво подивитися, що ви там познімали. Можливо, є інформація, секретна інформація (фотозйомка проводилася відкрито в самому центрі міста Миколаєва - стверджує видання, - ТК), яку не можна знімати. Сідайте в машину. Ви не можете від цього відмовитися - не та ситуація», заявили міліціонери», - пише видання.

 

Після цього на місце інциденту прибув керівник  ІА «Українська медіа група» Артем Дибленко.

 

Як пише видання, капітан Анатолій Горбунов продовжував наводити аргументи, чому не можна робити фотозйомку в центрі міста, і навіть запідозрив журналіста у шпигунстві.

 

Зрештою,  коли  правоохоронці  на уточнююче запитання відповіли, що не затримують кореспондента, інцидент був вичерпаний.

 

«Преступность. нет» пише, що капітан міліції Анатолій Горбунов після інциденту поки не знайшов часу поспілкуватися з представниками засобів масової інформації.

 

«Сподіваємося, що президент України Віктор Янукович і прес-секретар президента Дарка Чепак знайдуть можливість і прокоментують ситуацію», - зазначив пан Дибленко.

 

«Детектор медіа» намагається отримати коментар у секторі зв'язків з громадськістю УМВС України в Миколаївській області. Поки що отримати коментар не вдалось на дзвінки відповідає автовідповідач.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
7249
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду