Кабмін не став розглядати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ через брак юридичних висновків

3 Квітня 2013
8087

Кабмін не став розглядати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ через брак юридичних висновків

8087
Кабмін не став розглядати закон про роздержавлення друкованих ЗМІ через брак юридичних висновків

Кабінет Міністрів не розглядав законопроект «Про реформування державних і комунальних друкованих ЗМІ» на своєму засіданні 3 квітня. Про плани уряду розглянути проект закону саме цього дня йшлося 2 квітня на засіданні Міжвідомчої робочої групи з аналізу стану додержання законодавства про свободу слова та захист прав журналістів, яка діє в рамках програми «Відкрита розмова».

 

Цю інформацію «Детектор медіа» підтвердив голова Держкомтелерадіо Олександр Курдінович. За його словами, для розгляду  законопроекту про роздержавлення  друкованих ЗМІ забракло кількох юридичних висновків.

 

Директор департаменту інформації та комунікації з громадськістю секретаріату Кабінету Міністрів Сергій Нагорянський у коментарі «Детектор медіа» зазначив, що цей законопроект розглядатиметься на засіданні 8 квітня.

 

Юрист НСЖУ Тетяна Котюжинська вважає, що часу для підготовки законопроекту від Держкомтелерадіо було достатньо. Вона нагадала, що саме цей проект пройшов обговорення в трудових колективах багатьох комунальних газет і повністю підтриманий НСЖУ.

 

Нагадаємо, у парламенті 21 березня зареєстровано законопроект № 2600 «Про реформування друкованих засобів масової інформації», який прописує механізми реформування друкованих ЗМІ, що засновані органами державної влади, іншими державними органами та органами місцевого самоврядування. Проект поданий народними депутатами Миколою Томенком, Рустамом Рауповим, Миколою Княжицьким, Ігорем Мірошниченком, Степаном Курпілем та Миколою Баграєвим.

 

Проект від Держкомтелерадіо тепер вважається альтернативним, і на його реєстрацію в парламенті регламент відводить 14 днів (тобто до 4 квітня включно).

 

«Можливо нам вдасться зареєструвати проект Держкомтелерадіо від імені народних депутатів, або переконати їх відкликати вже зареєстрований і тоді внести наш», - припустила Тетяна Котюжинська.

 

Як писала «Детектор медіа», згідно з проектом Держкомтелерадіо, реформування друкованих засобів масової інформації та редакцій здійснюватиметься у два етапи - впродовж трьох і двох років. А спосіб реформування вибиратимуть трудові колективи.

 

Приміщення державної або комунальної власності, у яких перебували редакції, передаватимуться їм у тривалу оренду (на 15 років), з розміром орендної плати, встановленим для бюджетних організацій. Крім того реформовані ЗМІ можуть розраховувати на державну підтримку, якщо збережуть своє цільове призначення і функціонування.

 

Нагадаємо, 21 березня Президент України Віктор Янукович дав доручення прем'єр-міністру Миколі Азарову підготувати проект закону про роздержавлення друкованих засобів масової інформації.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
8087
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
anton1508
4049 дн. тому
Подход профессионалов. не вооруженным глазом видно.
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду