НМПУ висловила свою солідарність зі страйкарями каналу ВВС

28 Березня 2013
6061
28 Березня 2013
15:14

НМПУ висловила свою солідарність зі страйкарями каналу ВВС

6061
НМПУ  висловила свою солідарність зі страйкарями каналу ВВС

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) надіслала лист-підтримку до колег з ВВС, які зараз проводять широкомасштабний страйк.  Про це йдеться у повідомленні спілки.

 

Медіапрофспілка вважає, що керівництво британського суспільного мовника повинно почати переговори із журналістами.

 

«Помилки керівництва  ВВС в ході розробки та реалізації скорочення і реорганізації програми для суспільного мовника - мають бути визнані та усунуті найближчим часом під повним контролем національних  профспілок  - NUJ і BECTU», - сказано в листі НМПУ до страйкарів.

 

«Ми вважаємо, що широка професійна солідарність, - зазначається в листі НМПУ,  - об'єднання зусиль NUJ і BECTU за підтримки Міжнародної і Європейської федерацій журналістів  та  журналістських  профспілкових організацій  гарантує досягнення головних  вимог страйку  і змусить керівництво  BBC  почати переговорний процес з журналістами і медійних  профспілок та профспілки працівників ЗМІ».

 

«Готовність співробітників BBC страйкувати буде служити  приклад для українських журналістів, як захищатися і боротися за свої права!» - сказано на завершення в листі НМПУ.

 

Страйк проводиться за рішенням  Національної  спілки журналістів Британії (NUJ), яка проголосувала за проведення страйку проти обов'язковості звільнень, надмірного робочого навантаження, знущань і переслідувань всередині корпорації. Їх також підтримали профспілковці з BECTU, які теж стурбовані подібними проблемами та проголосували за оголошення страйку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 28 березня, журналісти ВВС проведуть черговий страйк. За проведення акції проголосували більшість членів Національної профспілки журналістів NUJ і профспілки технічного персоналу BESTU. Журналісти обіцяють, що цей страйк триватиме 12 годин.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6061
Коментарі
1
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Космополит
4052 дн. тому
Ну, теперь британские страйкари точно победят! А где заявления от "Стоп Цензуре"?
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду