detector.media
28.03.2013 15:14
НМПУ висловила свою солідарність зі страйкарями каналу ВВС

Незалежна медіапрофспілка України (НМПУ) надіслала лист-підтримку до колег з ВВС, які зараз проводять широкомасштабний страйк.  Про це йдеться у повідомленні спілки.

 

Медіапрофспілка вважає, що керівництво британського суспільного мовника повинно почати переговори із журналістами.

 

«Помилки керівництва  ВВС в ході розробки та реалізації скорочення і реорганізації програми для суспільного мовника - мають бути визнані та усунуті найближчим часом під повним контролем національних  профспілок  - NUJ і BECTU», - сказано в листі НМПУ до страйкарів.

 

«Ми вважаємо, що широка професійна солідарність, - зазначається в листі НМПУ,  - об'єднання зусиль NUJ і BECTU за підтримки Міжнародної і Європейської федерацій журналістів  та  журналістських  профспілкових організацій  гарантує досягнення головних  вимог страйку  і змусить керівництво  BBC  почати переговорний процес з журналістами і медійних  профспілок та профспілки працівників ЗМІ».

 

«Готовність співробітників BBC страйкувати буде служити  приклад для українських журналістів, як захищатися і боротися за свої права!» - сказано на завершення в листі НМПУ.

 

Страйк проводиться за рішенням  Національної  спілки журналістів Британії (NUJ), яка проголосувала за проведення страйку проти обов'язковості звільнень, надмірного робочого навантаження, знущань і переслідувань всередині корпорації. Їх також підтримали профспілковці з BECTU, які теж стурбовані подібними проблемами та проголосували за оголошення страйку.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», сьогодні, 28 березня, журналісти ВВС проведуть черговий страйк. За проведення акції проголосували більшість членів Національної профспілки журналістів NUJ і профспілки технічного персоналу BESTU. Журналісти обіцяють, що цей страйк триватиме 12 годин.

 

«Детектор медіа»

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY