Пішов з життя Микола Охмакевич

Пішов з життя Микола Охмакевич

27 Березня 2013
9164
27 Березня 2013
15:07

Пішов з життя Микола Охмакевич

9164
Похорон – завтра, 28 березня
Пішов з життя Микола Охмакевич
Пішов з життя Микола Охмакевич

25 березня на 76-му році життя після тривалої хвороби серця помер колишній голова Державного комітету УРСР по телебаченню і радіомовленню, президент Державної телерадіокомпанії України (1991-1994 рр.) Микола Охмакевич.

 

Прощання відбудеться 28 березня з 11.00 до 12.00 біля першого в'їзду до лікарні «Феофанія». О 9:30 на Хрещатику, 26 чекатимуть автобуси, які відвезуть людей до «Феофанії». Похований Микола Федорович буде на Байковому цвинтарі.

 

Микола Федорович Охмакевич народився 1937 року в селі Романівка, Попільнянського району, Житомирської області. Закінчив факультет журналістики Київського державного університету ім. Т. Шевченка.

 

З 1961 року працював у Держтелерадіо УРСР - кореспондентом, завідувачем відділу редакції пропаганди Українського радіо, заступником директора програм УТ. З 1972 року - у відділі пропаганди та агітації ЦК КПУ.

 

З 1978 року був першим заступником голови, з 1979 - головою Держтелерадіо УРСР. У 1991-1994 роках був президентом Державної телерадіокомпанії України.

 

Депутат Верховної Ради України І та ІІ скликань.

 

«Детектор медіа» висловлює щирі співчуття близьким і рідним Миколи Федоровича. Світла йому пам'ять!

 

«Детектор медіа»

 

Фото - із сайту Держкомтелерадіо

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9164
Коментарі
11
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Polaris
4054 дн. тому
Земля ему пухом...Таких людей больше не будет. Он сумел сделать много для нашего ТВ.Еще при Союзе. Он сумел поднять престиж республиканской программы на один уровень с союзным ТВ. После его ухода началась деградация УТ-1.И этот процесс продолжается до сих пор. ПОМНИМ...ЛЮБИМ...СКОРБИМ...
Галина Устенко-Гайдай
4066 дн. тому
Дякую, Миколо Федоровичу, за довіру, за кожен день професійного щастя, впродовж десятиліть! Ви були керівником з людським обличчям і серцем. Не були не помічені Вами не тільки слово чи програма, а і настрій кожного з нас. В один з обходів перед новим роком о 22 годині Ви застали мене в робочому кабінеті в сльозах. Лаконічно привітали. А в першимй робочий день Нового року меніі видали оклад. Ви бути уважним на ділі , а не на словах..
Гопник-Разумовський
4067 дн. тому
Нагадамо,що у 1991-1994 роки усі кошти з рекламних надходжень на ДТУ за розпорядженням Охмакевича виплачувалися КОЖНОМУ працівникові у вигляді премій,які ,у свою чергу,були співмірними з окладами!Це й були по суті інфляційні компенсації у агонізуючий державі!
dm
4068 дн. тому
Можна підписатися під кожним словом Н.Григорук. Усе - правда. Скористатися сповна його організаторськими здібностями як керівника , вмінням працювати з людьми, особливо з людьми творчими, - держава так і не змогла. На жаль... Фахове незатребування роками боляче било в його серце... Достойну, добру Людину люди будуть пам"ятати. Вічна пам"ять. Глибокі співчуття родині.
Наталія Григорук
4068 дн. тому
Яка світла людина пішла з життя! Пам"ятаю, мене три години протримав у кабінеті - не хотів, щоб я йшла з роботи: "Ми здаємо приміщення на Мельникова, де я візьму професіоналів"? Не вмовив, але ми передзвонювалися на свята. Шкода, що нове керівництво УТ не знайшло йому достойної ролі, а МЗС дурило кілька років можливістю надання дипломатичної роботи... У Миколи Федоровича була традиція: напередодні кожного свята обходив усі кабінети на Хрещатику, 26, вітав співробітників, цікавився хто, як і чим живе... Знав напам"ять імена, практично, всіх журналістів, не кажучи про керівників... В найскрутніші часи знаходив аргументи для Кабміну, щоб нам виплачувати преміальні, "чорнобильські"... Як шкода, що держава не зуміла, а чи й не вміє, розпорядитися таким людяним і організаторським талантом. Земля йому пухом! Світла пам"ять! Щиро співчуваю близьким та рідним Миколи Федоровича...
DGN
4068 дн. тому
З ранку спочатку ВІН заходив в студії ,дивився що , як і де робиться , спілкувався з людьми і тільки потім йшов до свого кабінету.Спасибі , що ВИ були справжнім чоловіком , керівником , людиною.
Випускники ф-ту журналістики КДУ ім.Т.Шевченка 1980 р.
4068 дн. тому
У вічність пішов надзвичайно мудрий Чоловік, журналіст, Керівник. Він умів своєчасно підтримати молодих, відкриваючи їм шлях до професійного зростання. Світла Вам пам"ять, Миколо Федоровичу!
O.Cкотникова
4068 дн. тому
Приходил на занятия кафедры телевидения и сам выбирал студентов- а потом брал на работу. Просто так, после защиты диплома- на защиты тоже, кстати приходил. И никаких знакомых-родственников-крышевателей не было нужно. Спасибо вам, от нас!
Н.Лигачева
4068 дн. тому
Земля пухом... Работала на ТВ при Николае Федоровиче, он меня брал на работу после университета... считаю, что после него лучшего руководителя госТВ не было:). при всех нюансах той, советской еще, эпохи...
Виталий Путинцев
4068 дн. тому
Вечная память! Хороший был мужик...
Григорій
4068 дн. тому
Вічна Вам пам'ять, Миколо Федоровичу!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду