ГПУ має з’ясувати, чому журналістам перешкоджали потрапити на сесію Черкаської облради – Томенко

27 Березня 2013
9866
27 Березня 2013
12:35

ГПУ має з’ясувати, чому журналістам перешкоджали потрапити на сесію Черкаської облради – Томенко

9866
Голова парламентського комітету звернувся до Гепрокуратури і Держкомтелерадіо
ГПУ має з’ясувати, чому журналістам перешкоджали потрапити на сесію Черкаської облради – Томенко

Голова парламентського Комітету з питань свободи слова та інформації Микола Томенко звернувся до Генеральної прокуратури та Держкомтелерадіо з проханням з'ясувати причини перешкоджання діяльності ЗМІ, представники яких 22 березня не змогли потрапити на сесію Черкаської обласної ради. Журналісти не змогли виконувати свої редакційні завдання через перешкоджання з боку працівників правоохоронних органів Черкаської області та інших невідомих осіб. Про це йдеться на персональному сайті Томенка.

 

Як повідомляють ЗМІ, журналістів не пустили не лише в зал засідань, а навіть на територію обласного будинку рад.

 

«Це безпрецедентний випадок, коли невідомі особи разом з правоохоронцями не впускали до приміщення облради не лише місцевих депутатів, а і представників ЗМІ. Це пряме перешкоджання їхній професійній діяльності, адже чинне законодавство не передбачає заборони для журналістів бути присутніми під час сесійного засідання обласної ради», - зауважив Микола Томенко.

 

Голова Комітету з питань свободи слова та інформації просить провести розслідування дій працівників органів правопорядку УМВС України в Черкаській області щодо перешкоджання професійній діяльності журналістів провідних засобів масової інформації та з'ясувати, що за невідомі особи та на яких підставах допомагали правоохоронцям блокувати вхід до Черкаської облради.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
9866
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду