Офіс омбудсмена хоче стежити за дотриманням закону «Про доступ до публічної інформації» у регіонах

26 Березня 2013
5262
26 Березня 2013
18:37

Офіс омбудсмена хоче стежити за дотриманням закону «Про доступ до публічної інформації» у регіонах

5262
Офіс омбудсмена хоче стежити за дотриманням закону «Про доступ до публічної інформації» у регіонах

Офіс уповноваженого Верховної Ради з прав людини планує розробити  систему співпраці з неурядовими організаціями щодо оперативного реагування на порушення закону «Про доступ до публічної інформації».

 

Про це повідомив 26 березня Олександр Павліченко, представник Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини з питань доступу до публічної інформації та захисту персональних даних, під час круглого столу  «Таємниці й рішучі кроки. Звернення до суду задля відкритості публічної інформації».

 

«В наших планах - створити систему співробітництва офісу з громадським сектором - неурядових організацій і вибудувати квазі-систему «Омбудсмен+», коли представники громадських організацій, які займаються контролем чи моніторингом ситуації щодо дотримання закону «Про доступ до публічної інформації», будуть працювати разом з уповноваженим з прав людини, щоб вирішувати ці проблеми», - сказав пан Павліченко.

 

За його словами, така  співпраця сприятиме більш ефективній роботі офісу омбудсмена у регіонах.

 

«Ми хочемо створити певну платформу і зараз шукаємо ресурси для того, щоб ми мали змогу організовувати регулярні зустрічі з  представниками громадських організацій, які працюватимуть з офісом уповноваженого. Планується  створити свою мережу або долучитись до фонду «Відродження» та розширювати коло організацій, які опікуються доступом до публічної інформації. Це і проведення спільних сесій, і вироблення механізмів, підключення офісу уповноваженого з його важелями впливу для вирішення проблем на місцевому рівні», - сказав Олександр Павліченко.

 

Першочергово  офіс омбудсмена намагатиметься сприяти вирішенню проблеми доступу до генеральних планів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5262
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду