Канал «Україна» перейматиме стандарти інформаційного мовлення у ВВС

26 Березня 2013
5111
26 Березня 2013
14:23

Канал «Україна» перейматиме стандарти інформаційного мовлення у ВВС

5111
Канал «Україна» перейматиме стандарти інформаційного мовлення у ВВС

Канал «Україна» проведе з метою впровадження міжнародних редакційних стандартів інформаційного мовлення  три 3-денних тренінги BBC Academy для ключових співробітників департаменту інформаційного мовлення каналу. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Тренінги пройдуть з 27 березня по 6 квітня 2013 року в Києві. У навчальній програмі з BBC Academy візьме участь 45 співробітників департаменту інформаційного мовлення телеканалу «Україна», а також кілька представників компанії «Сегодня Мультимедиа».

 

На тренінгу BBC Academy будуть обговорюватися редакційні стандарти виробництва інформаційної програми «События» телеканалу «Україна». В процесі навчання будуть використані наступні модулі:

- Цінності та стандарти інформаційного мовлення БіБіСі (неупередженість, чесність, точність, суспільні інтереси)

- Використання соціальних медіа для збору інформації, а також для залучення аудиторії до телеперегляду новин

- Відстеження найбільш актуальних та «гарячих» новин

 

Навчання проведуть тренери BBC Academy - Роберт Фрімен та Ганна Істмент.

 

«Наш телеканал активно розвивається, у тому числі і в аспекті інформаційного мовлення. Ми пропонуємо глядачам найбільш якісний телевізійний контент, тому зацікавлені в тому, щоб переймати передовий світовий досвід і технології та найбільш значимі цінності. Наша інформаційна програма "События" дотримується всіх стандартів професії і нам вкрай цікавий досвід колег з BBC, які зробили свої редакційні стандарти і правила публічними», - сказав Ігор Золотаревський, директор департаменту інформаційного мовлення каналу «Україна».

 

«Ми будемо раді попрацювати з журналістами програми "События" телеканалу "Україна". Редакційні стандарти BBC Academy базуються на 90-річному досвіді інформаційної роботи BBC, зібраному досвідченими практиками, тому в Києві ми представимо тренінги, засновані на цінностях і стандартах журналістики BBC, а також поділимося своїм досвідом роботи зі сценаріями новинних випусків», - сказала Ганна Істмент, тренер BBC Academy.

 

Пані Істмент також підкреслила, що окремо буде розглядатися робота із новими медіями: «Мій співведучий Роб Фрімен є експертом у використанні соціальних медіа в якості інструменту для журналістів. Роб поділиться порадами, прийомами та унікальним досвідом, які дозволять задіяти Twitter, Facebook та інші соціальні медіа-платформи для вдосконалення технології збору інформації, а також для подачі новин телеканалу аудиторії, яка воліє взаємодіяти з цифровими платформами».

 

«BBC надає великого значення постійному оновленню знань журналістів про зміни в цифровому світі. Наша робота з колегами каналу «Україна» дозволить обмінятися досвідом, і допоможе нам дізнатися більше про журналістику в Україні», - впевнена Ганна Істмент.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2011 року менеджмент групи компаній «1+1» пройшов тренінг ВВС з креативного мислення і організації креативних сесій. Тренінг провели спеціалісти BBC Academy Джейн Кленсі та Лінда Грін.

 

«Детектор медіа»

 

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5111
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду