detector.media
26.03.2013 14:23
Канал «Україна» перейматиме стандарти інформаційного мовлення у ВВС

Канал «Україна» проведе з метою впровадження міжнародних редакційних стандартів інформаційного мовлення  три 3-денних тренінги BBC Academy для ключових співробітників департаменту інформаційного мовлення каналу. Про це повідомляє прес-служба телеканалу.

 

Тренінги пройдуть з 27 березня по 6 квітня 2013 року в Києві. У навчальній програмі з BBC Academy візьме участь 45 співробітників департаменту інформаційного мовлення телеканалу «Україна», а також кілька представників компанії «Сегодня Мультимедиа».

 

На тренінгу BBC Academy будуть обговорюватися редакційні стандарти виробництва інформаційної програми «События» телеканалу «Україна». В процесі навчання будуть використані наступні модулі:

- Цінності та стандарти інформаційного мовлення БіБіСі (неупередженість, чесність, точність, суспільні інтереси)

- Використання соціальних медіа для збору інформації, а також для залучення аудиторії до телеперегляду новин

- Відстеження найбільш актуальних та «гарячих» новин

 

Навчання проведуть тренери BBC Academy - Роберт Фрімен та Ганна Істмент.

 

«Наш телеканал активно розвивається, у тому числі і в аспекті інформаційного мовлення. Ми пропонуємо глядачам найбільш якісний телевізійний контент, тому зацікавлені в тому, щоб переймати передовий світовий досвід і технології та найбільш значимі цінності. Наша інформаційна програма "События" дотримується всіх стандартів професії і нам вкрай цікавий досвід колег з BBC, які зробили свої редакційні стандарти і правила публічними», - сказав Ігор Золотаревський, директор департаменту інформаційного мовлення каналу «Україна».

 

«Ми будемо раді попрацювати з журналістами програми "События" телеканалу "Україна". Редакційні стандарти BBC Academy базуються на 90-річному досвіді інформаційної роботи BBC, зібраному досвідченими практиками, тому в Києві ми представимо тренінги, засновані на цінностях і стандартах журналістики BBC, а також поділимося своїм досвідом роботи зі сценаріями новинних випусків», - сказала Ганна Істмент, тренер BBC Academy.

 

Пані Істмент також підкреслила, що окремо буде розглядатися робота із новими медіями: «Мій співведучий Роб Фрімен є експертом у використанні соціальних медіа в якості інструменту для журналістів. Роб поділиться порадами, прийомами та унікальним досвідом, які дозволять задіяти Twitter, Facebook та інші соціальні медіа-платформи для вдосконалення технології збору інформації, а також для подачі новин телеканалу аудиторії, яка воліє взаємодіяти з цифровими платформами».

 

«BBC надає великого значення постійному оновленню знань журналістів про зміни в цифровому світі. Наша робота з колегами каналу «Україна» дозволить обмінятися досвідом, і допоможе нам дізнатися більше про журналістику в Україні», - впевнена Ганна Істмент.

 

Як повідомляла «Детектор медіа», 2011 року менеджмент групи компаній «1+1» пройшов тренінг ВВС з креативного мислення і організації креативних сесій. Тренінг провели спеціалісти BBC Academy Джейн Кленсі та Лінда Грін.

 

«Детектор медіа»

 

detector.media
DMCA.com Protection Status
Design 2021 ver 1.00
By ZGRYAY