Інформаційній агенції УНІАН виповнилося 20 років

Інформаційній агенції УНІАН виповнилося 20 років

19 Березня 2013
6356
19 Березня 2013
17:40

Інформаційній агенції УНІАН виповнилося 20 років

6356
Інформаційній агенції УНІАН виповнилося 20 років
Інформаційній агенції УНІАН виповнилося 20 років

15 березня «Українське незалежне інформаційне агентство новин» (УНІАН) відзначило своє 20-ліття. Про це повідомляє прес-служба агенції.

 

Сьогодні УНІАН є одним з найбільших в Україні виробників і розповсюджувачів суспільно важливих політичних та економічних новин.

 

Президентом та мінори тарним акціонером агентства є голова Національної спілки журналістів (НСЖУ)  Олег Наливайко. Генеральний директор  видання - Вадим Осадчий.

 

Наразі «Детектор медіа» очікує від пана Осадчого коментар  щодо  планів розвитку УНІАНу.

 

29 серпня 1991 року, на третій день після проголошення Верховною Радою Акту Незалежності, Президія Верховної Ради ухвалила постанову про створення на базі колишнього відділення союзного агентства «Новости» Українського незалежного інформаційного агентства новин (УНІАН).

 

1993-го року завдяки зусиллям першого директора агентства Михайла Батога, Національної спілки журналістів України та Спілки юристів України було засновано незалежне інформаційне агентство. 15 березня 1993 року УНІАН отримав свідоцтво про державну реєстрацію юридичної особи, в квітні 1993 року вийшов перший щоденний випуск «УНІАН-Новини».


Спочатку інформагентство готувало випуски новин, що розсилались передплатникам. З 1995 року запрацював відділ моніторингу, який охоплював центральну та регіональну пресу, провідні інтернет-видання та телеефір, і готував ексклюзивні інформаційні підбірки згадуваності брендів, компаній, осіб, контент-аналіз ЗМІ за тематикою, яка цікавить корпоративних клієнтів та політиків.

 

1999-го року УНІАН створив одну з перших в Україні оперативних новинних фотослужб, що надає у реальному часі ілюстрації найважливіших подій у житті держави (сьогодні щодня фотоархів УНІАН поповнюється більш як 300 фото та карикатурами).

 

З 2000 року періодичні випуски новин було переведено в режим онлайн.

 

Навесні 2006-го УНІАН здійснив перезапуск веб-сайту, відкривши частину своїх ексклюзивних новин для широкого загалу, і ставши, таким чином, одним із найвпливовіших інтернет-ЗМІ України (за даними Яндекс, www.unian.ua є одним із 5 найбільш цитованих джерел новин в українському інтернеті).


Згодом УНІАН першим в Україні почав проводити інтернет-прес-конференції, під час яких безпосередньо із прес-зали агентства через інтернет відбувається пряма трансляція конференцій на весь світ. 2013-го року прес-центр УНІАН був повністю оновлений та забезпечений найсучаснішими телекомунікаційними засобами.

 

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
6356
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду