Міліція заявляє, що затримала журналіста «Дорожнього контролю» на підставі ухвали суду

15 Березня 2013
12509
15 Березня 2013
17:55

Міліція заявляє, що затримала журналіста «Дорожнього контролю» на підставі ухвали суду

12509
Міліція заявляє, що затримала журналіста «Дорожнього контролю» на підставі ухвали суду

Міліція заявляє, що привід журналіста сайту «Дорожній контроль» Андрія Дзіндзю до слідчого відділу районного управління міліції для проведення за його участю процесуальних дій був здійснений на підставі ухвали Святошинського районного суду міста Києва від 14 березня. Про це йдеться  у повідомленні відділу зв'язків з громадськістю столичної  міліції.

 

Як вже повідомляла «Детектор медіа», за словами керівника прес-служби «Дорожнього контролю» Єгора Воробйова 15 березня, журналіста Андрія Дзіндзю затримали коло його дому восьмеро правоохоронців.

 

«У ході досудового розслідування за кримінальним провадженням, відкритим за частиною 2 статті 296 Кримінального кодексу України «Хуліганство», що мало місце 26.11.2012 на вул. Зодчих, 1, зібрано достатньо доказів для підозри цього громадянина у вчиненні ним вищевказаних дій. У зв'язку з тим, що він ухилявся від явки до слідчого, суд виніс ухвалу щодо його приводу задля провадження за його участю процесуальних дій: допиту як підозрюваного та вручення клопотання про застосування запобіжного заходу у вигляді особистого зобов'язання», - йдеться у повідомленні міліції.

 

Також правоохоронці запевняють, що жодних протиправних дій відносно фігуранта кримінального провадження не застосовувалося.

 

Нагадаємо, за словами пана Воробйова, затримання  Андрія Дзіндзі пов'язано з намірами міліції «сфабрикувати справу щодо побиття охоронця на приватному штрафмайданчику».

 

Мова йде про події у листопаді 2012 року, коли  між охороною штрафмайданчика та журналістами «Дорожнього контролю» розпочалась бійка. Як вже повідомляла «Детектор медіа», сайт «Дорожній контроль» заявив, що двадцятеро бандитів у цивільному побили  журналістів сайту Андрія Дзіндзю та Андрія Жуковеня. Натомість міліція стверджує, що журналісти інтернет-видання «Дорожній контроль» намагались забрати авто з  штрафмайданчика без потрібних документів.

 

«Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
12509
Коментарі
3
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Українець
4216 дн. тому
А хлопці з дорожнього контролю єдині в країні хто відкрито бореться з бандою всі інші як руді миші сидять по шпаринам
Владимир
4216 дн. тому
Да начинаются судилища!
Инструктор
4216 дн. тому
да мусора уже даже не крышуют бандитов - они прислуживают бандитам
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду