«Старики-полковники» Андрія Бенкендорфа змінюватимуть сучасний світ

11 Грудня 2006
17116

«Старики-полковники» Андрія Бенкендорфа змінюватимуть сучасний світ

17116
Андрій Бенкендорф запросив на епізодичні ролі в своєму новому фільмі Корчинського, Вірастюка, Владу Литовченко і Валіда Арфуша. Репортаж зі зйомок.
«Старики-полковники» Андрія Бенкендорфа змінюватимуть сучасний світ

8 грудня о 15.30 у Києві, на вулиці Гончара, 45а, розпочалися зйомки нового фільму режисера Андрія Бенкендорфа «Старики-полковники». У картині знімаються відомі російські актори Лев Дуров («17 мгновений весны», «Бумбараш», «Дартаньян и три мушкетера», «Не бойся, я с тобой», «Серые волки», «Человек с бульвара Капуцинов»), Сергій Ніконенко («Парад планет», «Классик», «Анкор… еще Анкор!», «Каменская»), Наталія Гудко («Водитель для Веры», «Убойная сила 6», «Солдаты»). Для участі в епізодах запрошені відомі українські діячі політики, шоу-бізнесу та громадського життя.

8 грудня на зйомки прибули Дмитро Корчинський, Валід Арфуш та гурт «Алібі» (на фото). Чекали також на Інну Цимбалюк, Миколу Тищенка, Сергія Савельєва, Наталію Парцхаладзе, Георгія Делієва, Василя Вірастюка, Марка Греця, Олега Карамазова та Владу Литовченко. Дмитрові Корчинському знятись у перший день не пощастило: «бандитські розбірки», в яких він братиме участь, зніматимуться 11-13 грудня.

У призначений час у внутрішньому дворику зібрались лише журналісти та знімальна група. Поруч стояли швидка та пожарна машина, а також автомобіль «Ауді», який має вибухнути під час зйомок.

Режисер Андрій Бенкендорф охоче давав коментарі.

- За якими критеріями ви добирали відомих людей на другорядні ролі?
- Вони просто підійшли мені як типажі.
- Але ж вони не професійні актори!
- Я дуже часто працюю з непрофесійними акторами. У моєму фільмі «Добрі наміри» грали діти 6-7 років. Вони теж не професійні актори.
- Які типи сценаріїв ви найчастіше обираєте?
- Ті, які можуть зацікавити глядача.
- А конкретніше?
- Як правило – ті, де йдеться про людські стосунки. Це, як на мене, головне. Без стосунків нецікаво. Може бути еротика або політика, але підґрунтям повинні бути саме людські стосунки.
- Які саме відносини найцікавіші для сучасного українського глядача?
- Людські відносини – однакові для українця, росіянина, єврея, грузина... Вони завжди ті самі. Це зрада, дружба, ворожнеча, кохання... Вони були до нас, є в наш час і будуть після нас. Це вічне. У цій картині мене менше цікавлять детективні лінії, а найбільше імпонує те, що відбувається між людьми. Тільки тому я взявся за цей фільм. У моєму попередньому фільмі «Бомж» відображена людська доля.
- В чому полягає конфлікт «Стариков-полковников»?
- Це конфлікт поколінь. Людям старшого покоління не подобається щось у сучасному світі, і вони хочуть це змінити. Раніше вони працювали в «органах», і намагаються щось міняти у світі відповідно до своєї професії.
- З якими думками ви прокинулись сьогодні зранку?
- Буде холодно. Не дай Боже, піде сніг... Загалом, мої думки були радісні, бо сьогодні я вперше зустрічаюся з такими відомими акторами, як Сергій Ніконенко і Лев Дуров. Я ніколи з ними не працював, і мені дуже цікаво, що це за люди, як у нас складуться стосунки.
- Організувати таку кількість людей, напевно, дуже складно...
- Немає тут нічого складного, адже всі вони – професіонали. Кожен знає свої обов’язки і завдання.



Сергій Ніконенко (на фото) вийшов на майданчик, коли вже стемніло, вбраний у гарний кітель. У нього в руках букет квітів, який він за сценарієм мав подарувати товаришу по службі, вітаючи його з Днем працівників органів держбезпеки. Знімальній групі довелося зробити декілька дублів цієї сцени, адже весь час заважали журналісти. Дехто з них потрапляв у кадр. Після того, як перший кадр було знято, Андрій Бенкендорф, за старою кіношною традицією, розбив тарілку об штатив камери: це символізує вдалий початок зйомок картини.

На жаль, Лев Дуров і Наталія Гудко не з’явились на знімальному майданчику. Але «Телекритиці» вдалося взяти коментар у російського кіноактора Сергія Ніконенка.

- Сергей, что вам больше всего понравилось в этой картине?
- Моя роль.
- Какое у вас сейчас настроение?
- Хорошее.
- Почему?
- Потому что я в Киеве. Я очень люблю этот город. Езжу сюда уже сорок лет.
- Вы можете сказать, какой по счету это фильм в вашей карьере киноактера?
- Более, чем сто семьдесят пятый.
- В съемках какого фильма вы задействованы параллельно?
- «Любовь как любовь», 201 серия. Эта картина очень понравилась зрителям, поэтому на будущий год мы будем снимать еще 200 серий. Недавно меня обрадовали, что будем снимать телесериал «Каменская-5». Фильм «Мустанг» уже в работе. Есть еще две роли, о которых лучше помолчать.
- Вы в театре сейчас играете?
- Да, в «Антрепризе» Александра Абдулова.
- Сколько вы будете работать в Киеве?
- Столько, сколько потребует эта роль. Конечно же, не все дни, а наездами.
- Что для вас важнее – кино или театр?
- Я сожалею, что очень поздно пришел в театр. Это случилось 10 лет назад. Но мне так понравилось работать, что теперь я не представляю свою жизнь без зрителя – живого, настоящего партнера.
- Вы очень много снимались с Любовью Полищук
- Да, мы с ней играли главные роли здесь, на студии Довженко, в фильме «Если можешь – прости». Это было 23 года назад. Ее смерть – огромная потеря. Люба была в первой пятерке актрис всего СНГ.

Олена Балацанова, «Детектор медіа»

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
17116
Теги:
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду