Григорій Решетник: «У “Холостяка” Френсіса я вчуся приймати рішення»

2 Березня 2012
38575

Григорій Решетник: «У “Холостяка” Френсіса я вчуся приймати рішення»

38575
Ведучий СТБ – про проект «Холостяк-2», шлях від диктора до ведучого й плани на майбутнє
Григорій Решетник: «У “Холостяка” Френсіса я вчуся приймати рішення»

Голос Григорія Решетника складно не впізнати: бархатистий, низький, такий, що малює в уяві радше чоловіка в літах. Цей голос лунав за кадром і в кадрі в ефірі багатьох українських телеканалів.

 

Нещодавно Григорій став ведучим проекту «Холостяк», другий сезон якого стартує 8 березня на СТБ. В інтерв'ю «Детектор медіа» він розповів, наскільки важко й цікаво працювати над проектом і які жінки подобаються холостякам.

 

 

Про роль ведучого «Холостяка-2»

 

- Наприкінці лютого ви літали на чергові зйомки «Холостяка». Що й де знімалося?

- Знімали, власне, фінал. Наш Холостяк, Френсіс, сам родом із Лондона, і фінал відбуватиметься в його рідному місці. За ідеєю формату, він має познайомити дівчат, які дійшли до фіналу, зі своїми батьками, щоб ті вибрали найкращу. І потім Френсіс визначиться, хто стане його долею: молодою красивою українською принцесою. Ми всі вже дуже чекаємо на прем'єру.

 

- Чи проходили ви кастинг на ведучого «Холостяка»? Як обрали саме вас, чи запропонували?

- Спочатку мені запропонували. Але всі затвердження відбуваються, абсолютно не лукавлю, через чесні кастинги. Етапів кастингу було немало, був також етап спілкування з Френсісом. Коли вже визначилися, хто буде головним героєм, організували кімнату спілкування: так, як це виглядає в проекті. І всі по черзі спілкувалися з Холостяком.

 

- Багато було охочих вести «Холостяка-2»?

- Я думаю, неохочих було мало, враховуючи рейтинг і популярність першого сезону. Максим Чмерковський от відмовився...

 

 

 

- І йому пропонували?..

- Та ні, я жартую. Якби він все ж таки залишився з фіналісткою першого сезону Олександрою Шульгіною, то в нього був би шанс. А так... я був би ведучим, Чмерковський - співведучим, а Френсіс - холостяком. Це було би складно для дівчат, хоча, я думаю, вони би зраділи, бо їх 25, а холостяк лише один.

 

Кастинги були, етапи були. Взагалі не люблю скаржитися, але зізнаюся: було нелегко. Вдячний за довіру керівництва, що дало можливість реалізуватися. Я насправді дуже хотів вести цей проект і сподіваюся, що це лише початок великого шляху.

 

- Чи проходили ви кастинг на першого «Холостяка»?

- Ні. Але начитував перші серії, був голосом «за кадром».

 

- Наскільки в такому шоу взагалі потрібен ведучий?

- По-перше, ну хоч якось обнадіяти дівчат, що є ще й ведучий - ще один чоловік на майданчику. :)

 

- Але ж ви одружений. :)

- Так, я одружений. Дуже чесно одружений і щасливий у шлюбі, тому це як жарт. Ведучий виконує кілька ролей: перша - бути модератором на майданчику, тією людиною, яка завжди зберігає спокій. Друга роль - допомагати Френсісу якимись порадами. Я трошечки більше знаю ментальність українських дівчат: те, як вони можуть перевтілюватися і видозмінювати свій характер. Іноді доводиться заспокоювати красунь на майданчику, бо в нас вирують шалені емоції, пристрасті. Треба зупиняти дівчат, бо вони керуються емоціями перш за все, а не як наш Холостяк - розумом.

 

Я думаю, що в цьому житті все можливо, можна обійтися і закадровим голосом, але це, чесно, не проект ведучого. Ведучий тут споглядає.

 

- Чи відрізняється ваша роль від ролі попереднього ведучого Івана Городецького? Чим?

- Сподіваюся, що мене буде трохи більше в проекті. І що глядачі потім зуміють дати відповідь на питання, хто був ведучим другого сезону проекту «Холостяк». :)

 

- Наскільки автономно ви почуваєтеся на зйомках? Імпровізуєте, чи маєте виголошувати прописані репліки?

- Я можу імпровізувати без проблем, але загалом відштовхуюся від завдань режисерів і продюсерів. Намагаюся зберігати об'єктивність, бути спокійним, співпрацювати з головними сценаристами. Я за фахом диктор і ведучий телепрограм, тобто дещо про цю професію чув. Навіть є для мам і бабусь червоний диплом. Навіть в аспірантуру вступив, тому щось чув про слово, про дикцію, про написання текстів. У нас чудові сценарист Катя Костюкова і керівник Ксюша Бугримова, ми з ними співпрацюємо пліч-о-пліч. Вибираємо найкращі ідеї і розкручуємо їх.

 

 

Про другого «Холостяка» Френсіса Мет'ю

 

- Які у вас стосунки з героєм, Френсісом Мет'ю? Багато порад встигли йому дати?

- Сподіваюся, що стосунки в нас ідеальні. На тому етапі, на якому вони могли скластися. Наразі ми всі живемо в проекті і спілкуємося переважно в проекті. Це цілковите реаліті. Учасниць не відпускають додому, завжди камери, телеефіри. Вони не зустрічаються з Холостяком поза ефіром, майданчиком. Так само і я: через щільний напружений графік у нас обох нечасто бачуся з Френсісом. Але на майданчику завжди вітаємося, усміхаємося, радіємо. Дружні, приємні чоловічі стосунки. Сподіваюся, що після закінчення проекту це лише набиратиме обертів і ми будемо товаришувати, дружити. Я радітиму за ту прекрасну пару, про яку Україна дізнається вже наприкінці травня.

 

Щодо порад: намагаюся не радити прямо, а висловлювати свою думку. Френсіс дуже харизматичний, це людина, яка дуже швидко приймає рішення і не відступає від них. Тому якщо хочу щось порадити або висловити свою точку зору, роблю це до того, як він прийняв рішення. Така можливість є. І за форматом, і під час зйомок. Раджу в кожній серії, а от наскільки дослухається до моїх порад Френсіс - це його особисте.

 

- Чи справді він цілком відрізняється від Максима Чмерковського?

- Перше: той брюнет, цей - блондин. Друге: той танцює, цей займався каскадерською майстерністю. Але найголовніше для чоловіка - це характер. Ці двоє спільні в тому, що вони особистості і чогось досягли, а ще й у тому, що виховувалися не в Україні, хоча Макс все ж таки більше українець. В усьому іншому вони різні. Френсіс більш конкретний. Приймає однозначні рішення, на нього ніхто не може вплинути: ні родина, ні друзі, ні продюсери..

 

- А на Чмерковського впливали?

- Не думаю. Але, на мій погляд, Максу потрібно більше часу, щоб прийняти рішення. Й останнє постшоу з Анфісою Чеховою підтвердило, що він не такий відкритий, рішучий і в нього складніше з відстоюванням своєї точки зору. У Френсіса - глядачі переконаються з першої ж серії - інакший тип поведінки.

 

- Тобто він не покине студії в критичний момент?

- Сподіваюся. Я триматиму його за праву руку і кричатиму: «Залишся! Як же так?! Українські дівчата мріють про тебе». :)

 

 

Про зйомки «Холостяка-2»

 

- Як проходять зйомки з організаційно-технічного боку? Де побували? Наскільки це довготривало, важко?

- Коли я вперше потрапив на майданчик, щиро кажучи, трохи був ошелешений і приголомшений, тому що під час виробництва «Неймовірної правди про зірок», під час запису програми, працює десь 20-30 осіб. І ще штат десь 80. Над першою вечіркою «Холостяка-2» на майданчику працювали 300 осіб. Я кажу про масштабність шоу не тому, що так треба казати, щоб прорекламувати себе. Коли побачите першу вечірку, самі зрозумієте - такого в Україні ще не було. Не було за картинкою, за подачею, за масштабами.

 

Технологія виробництва шоу достатньо складна. Френсіс у нас спілкується англійською, і всі дівчата, і ведучий зокрема, слухають його через звуковий пристрій, так звані підслушки/ вуха. І от звукорежисери мають великий пульт, де близько тридцяти підслушок, і цим треба керувати. Техніка, апаратура.

 

Зараз трохи заінтригую, але всіх секретів не відкриватиму. «Холостяк-2» знімається за допомогою найостанніших технологій. Здається, так знімають кліпи, а програми ще не робили таким чином. Я думаю, ми будемо першими в Україні, хто за цією технологією покаже справжнє реаліті-шоу.

 

Щодо локацій, то ми побували в багатьох місцях: у Барселоні, Фінляндії, Шрі-Ланці, Лондоні, в містах України. На всіх рівнях працювати легко, все йде за графіком. Самовіддача людей просто шалена, я давно такого не бачив. Коли всі стоять під палючим сонцем, спини позгорали (тому що хотіли позасмагати за ці два тижні, приїхати красивими), але треба знімати епізоди. І всі працюють, стоять із камерами, у воді плавають, все літає, все горить. Це буде ще на крок, на два, на десять краще, ніж перший сезон.

 

 

 

 

- А ви й учасниці спілкуєтеся з Френсісом англійською, чи йому також перекладають?

- Он «чйут-чйут учит русский, я чйут-чйут говорю по-английски». :) Дівчата, хто вміє, спілкуються англійською, хто не знає - вчить, або просто з відкритим ротиком мовчить і закохано дивиться на Френсіса.

 

Я ходжу на курси англійської, бо трохи соромно, треба спілкуватися більш вільно, знання англійської дозволяють спілкуватися за кадром, але не в кадрі. Але в принципі це й не потрібно, бо будемо озвучувати головного героя.

 

- А хто його озвучуватиме?

- Якщо чесно, кастинги ще тривають, тому що хочемо знайти найкращий голос, який би повністю відповідав внутрішньому світові Принца. Я дуже-дуже довго працював диктором і знаю, що від голосу героя дуже багато залежить.

 

- Який момент зйомок наразі запам'ятався найбільше?

- Найбільш емоційні моменти, які складно підлаштувати. Цим «Холостяк» і відрізняється від інших проектів. Тут є сценарій, але дуже багато речей відбувається поза ним: коли учасниця може через власні переконання відмовитися від троянди, яку їй дарує головний герой; коли дівчата не отримують троянд на церемонії - просто шаленіють і захлинаються такими сльозами, що серце стає. Людину трусить, вона не може себе контролювати.

 

І я просто стоячи аплодую нашому головному героєві, який, зламавши руку на лижній трасі в Карпатах, продовжував на побаченні вчити дівчину стояти на лижах, на Шрі-Ланці - вчити учасниць плавати. Нині на форумах викладають фотокартки і пишуть, що це все підстава й піар. Ось побачимо в ефірі, що це не так: будуть лікарі, будуть травми. Але наш Холостяк увесь час усміхався. Я не думаю, що всі українські чоловіки змогли би продовжувати, а Френсіс жодного разу не запитав, чи можна перенести зйомки. Це, мабуть, найсуттєвіше моє враження.

 

- Чи траплялися якісь непередбачувані ситуації під час зйомок?

- Так і не згадаю. Все передбачено заздалегідь. Усі непередбачуваності пов'язані з Френсісом. Якщо Максим у першому «Холостяку» один раз впав із мотоцикла, то в нас у кожній серії щось цікаве відбувається, якісь «каскадерські ролі».

 

- До вас учасниці чіплялися? :)

- Та це ж, мабуть, конфіденційна інформація. :). Перше наше знайомство з дівчатами відбулося десь так: вечірка, всі чекають на іншого ведучого, і тут заходжу я, кажу: «Хелоу, дівчата», і дівчата у відповідь: «О, это ещё один наш холостяк. Здравствуйте». Тоді я знову: «Дівчатка, трошечки заспокойтеся. Ось троянда. Ось Френсіс - Холостяк, а я ведучий». Такі приємні моменти трапляються.

 

- Як вважаєте, чи дівчина може поводитися природно під прицілом камер?

- Так. Дівчата, які беруть участь у «Холостяку», пройшли шалений відбір. Дібрали найкращих, за різними типажами, щоби кожна глядачка могла впізнати себе в тій чи тій дівчині і, звісно, щоб був вибір для Френсіса.

 

І обирали не найпрофесійніших з точки зору акторства, а найприродніших, які вміють абстрагуватися і жити життям на проекті.

 

Весь кайф цього шоу в тому, що всі одразу забувають, що є камери, бо між дівчатами починається конкуренція, боротьба за головний приз, за серце Принца, за те, щоб якось вирізнитися. До камер дівчата звикають дуже швидко. Якщо придумати собі образ і весь час грати в нього, то дуже складно впродовж шоу його втримати. З дівчатами я спілкуюся тільки на майданчику, я більше товаришую з Френсісом, адже я в його команді. А учасниці поводяться перед камерами настільки природно, наскільки дозволяє їхня тактика. Дехто грає, але Френсісу такі не подобаються.

 

- Чи не здається вам, що після того як у першому сезоні Максим Чмерковський так ні з ким і не одружився, шоу може втратити рейтинги, адже підривається довіра?

- Не здається, тому що я маю дещо більше інформації, ніж глядачі, які ще не бачили навіть першої серії. І знову заінтригую: фінал і постшоу другого «Холостяка» буде трошечки іншим, ніж першого. Тому що це - Френсіс Олександр Метью Романов, а там був Максим Чмерковський.

 

 

З фінансиста в диктори

 

- Після школи ви вступили до філіалу Києво-Могилянської академії на фінансиста, чому саме такий фах обрали?

- Тому що я з простої родини, в моїх батьків немає навіть вищої освіти, і тому для них основне завдання було, щоб діти мали її. У школі я виявляв себе як творча, соціально активна людина, брав участь у кавеенах, відвідував театральну студію, і вже тоді закохався в ілюзію телебачення.

 

- Чому в «ілюзію»?

- А тому, що глядачі сприймають телебачення по-своєму. Тепер уже, може, й таким, як є насправді, але переважна більшість глядачів судять ТБ лише за картинкою, думають, що й за лаштунками продовжуються червоні доріжки, ведучі постійно перебувають у світлі софітів, літають і не ходять по магазинах. Але ми такі ж живі люди. Це про ілюзію.

 

- Як потрапили на «1+1», стали бренд-голосом?

- Навчаючись в інституті, ходив на всі-всі кастинги. У 2006 році пощастило спочатку пройти кастинг і стати бренд-войсом на телеканалі «Інтер». Паралельно вів невеличку рубрику «Під ключ» на «1+1». І був голосом «Танців із зірками», там де: «На паркет, під паркет...». Ось там і відбулася моя зустріч із Надією Мейхер, про яку я мріяв із самої юності. :) І так склалася доля, що через чотири роки ми зустрілися в кадрі як співведучі.

 

Потім на «Інтер» прийшло нове керівництво, мені запропонували вести програму. Але були певні умови... І я перейшов на «1+1», де й прийняв пропозицію стати бренд-голосом. Одночасно я працював на багатьох телеканалах: озвучував три проекти для ICTV, два - для Нового, чотири - для СТБ, а ще до «Інтера» вів програмку на Першому національному «У нас все вийде». Голосом багато працював, озвучував усі найкращі церемонії.

 

 

 

- Ви були бренд-голосом багатьох каналів, чи не вважаєте, що «бренд» має належати якомусь одному каналу?

- Упевнений. Тому одночасно я не був бренд-войсом кількох каналів. Тому що я чесна людина. Паралельно я був бренд-голосом лише на радіо. Наразі мій голос звучить винятково на каналі СТБ, я вже навіть не працюю на «Нашому радіо».

 

- Чого не вистачало в ролі диктора? Як проходив шлях від диктора до ведучого?

- Одразу прорватися в роль ведучого на ТБ достатньо складно. Доводиться спершу вести невеличкі рубрики, але я завжди ходив на всі кастинги, пробувався на новини, скрізь казали: «Можливо, це не ваше». Ходив на радіо. Але все якось не вдавалося. Тому було два шляхи: або поставити хрест на телебаченні, або робити те, що вдається. Вдавалося працювати голосом, і це дуже цікаво. Це класна професія. Я її люблю. І весь час, займаючись дикторством, я мріяв стати ведучим. Це було надзавдання - довести собі й батькам, що я можу.

 

 

Про зірок і Надію Мейхер

 

- У «Неймовірній правді про зірок» ви маєте співведучу - Надію Мейхер. Швидко притерлися? Не важко ділити славу з іншою людиною, яка є зіркою? Чи стежите за успіхами Надії, до прикладу, в шоу «Зірки в опері»?

- Із Надею пощастило: вона давно в шоу-бізнесі, професіонал, із нею легко працювати. Я намагаюся стежити за програмами, в яких беруть участь колеги й друзі. Тому дивлюся, і Надінька там дуже гідно виступає. Талановита людина талановита в усьому.

 

І буду неправий, якщо не згадаю Аню Свірідову, з якою також прекрасно спрацювалися.

 

Щодо того, вести в парі чи окремо... Я намагаюся бути універсальним ведучим. Нині, щоправда, трохи відійшов від новин, офіційних програм, більше в розважальному форматі. Але пробую вміти все, і якщо завтра раптом доведеться сісти вести «Вікна-новини», я зроблю все, щоби «вписатися».

 

- Вам особисто цікаві люди, про яких ви розповідаєте в «Неймовірній правді про зірок»?

- Ну, всі мені не можуть бути цікаві. Але намагаюся об'єктивно подавати інформацію. Аплодую тим людям, про яких говорять: «значить, вони чогось варті». Якщо ми про Кіркорова в кожній програмі говоримо, то не тому, що наші керівники закохані в його чарівні очі або, до прикладу, в зачіску Миколи Баскова, а тому що ці люди щось роблять і вони цікаві глядачам.

 

- Чи намагаються друзі вивідати якість таємниці про зірок?

- Постійно. Але контракти не дозволяють. Тепер усі запитують, кого ж обрав Холостяк. :)

 

 

Плани

 

- Чи будете задіяні в якихось нових проектах? Чи надходять пропозиції з інших каналів?

- Сподіваюся, це лише початок. Я вдячний керівництву СТБ за можливість розвиватися. І приємно, що наш канал диктує моду. А інші канали програмну сітку вибудовують залежно від того, що спланував СТБ. Нас наслідують - і це показник.

 

- Братимете участь у третьому «Х-факторі»? В одному з інтерв'ю ви обіцяли підготуватися.

- Я таке казав? Якщо казав, звісно, братиму. Можливо, як співведучий Оксани Марченко. Залежно як піде «Холостяк». А можливо, в журі сяду. :) Жартую.

 

- Тобто насправді планів брати участь в «Х-факторі» чи, наприклад, у «Танцях із зірками» немає?

- Я 7 років займався народними танцями, десь років 5 займаюся співами в душі, непогано співаю, тому є всі шанси... Маю, мабуть, непоганий голос, але музикою не займався. Думаю, там є професійніші люди. Але готовий до експериментів.

 

- Яка ваша програма-максимум?

- Є до чого прагнути. Хочеться вести авторські програми, в майбутньому, може, якісь більш серйозні, політичні речі...

 

- А вже є якісь ідеї з приводу авторських програм?

- Ідей багато, хочу їх скомпонувати і поділитися з керівництвом СТБ, допомогти каналові стати ще кращим. :) Хочеться бути затребуваним. Але кажу «затребуваним», а не популярним чи впізнаваним. Я від цього не відмовляюся, але ставлюся достатньо просто. Хочеться ще бути продюсером. Поживемо - побачимо.

 

 

- Ви казали, що часто зустрічаєтеся зі студентами, а ведучих готуєте?

- Готував ведучих. Проводжу майстер-класи в університетах. Завжди з радістю ділюся досвідом. Коли студенти просять взяти участь у їхніх проектах, не відмовляюся, бо свого часу в моїх дипломних знімався Юра Горбунов. Я просив, і він із цілком чистою душею й совістю допомагав.

 

 

Особисте

 

- Колись, описуючи ідеальну жінку, ви вказали майже несумісні якості. Легко миритеся з людськими недоліками?

- Цілком легко. Сприймаю людей такими, як є. Намагаюся бачити їхню харизму. Люди не мають поводитися так, щоби подобатися мені чи комусь іншому. Треба бути собою і бути самодостатнім, тоді вас полюблять із усіма недоліками. Всі люди мають плюси і мінуси, це природно. Бачу, ви хочете спитати про мої мінуси... Я не відповідаю моді. Я не вживаю алкоголю, не курю.

 

- Може, ви тварин не любите? :)

- Люблю батьків, люблю дружину. До тварин ставлюся нормально.

 

- Якою має бути жінка, щоб надихнути чоловіка змінити звичний спосіб життя, закинути своє холостяцтво?

- Передусім, це має бути ЙОГО людина. Вона має бути різною, але самою собою. Справжнім чоловікам подобаються самодостатні жінки, які можуть бути й слабкими, й сильними, адже часто холостяки потребують підтримки, віри в них. Але моя позиція як чоловіка і ведучого «Холостяка»: чоловік має бути головним у сім'ї.

 

- Якщо абстрагуватися, чи хотіли б ви в певний період життя побувати на місці героя «Холостяка»?

- Думаю, кожен чоловік би хотів. Коли 25 пар жіночих очей дивиться на чоловіка, це, мабуть, тішить його. Але тільки до тієї миті, коли доводиться приймати справжні чоловічі рішення, і так чи так когось ображати й казати, що для вас шоу закінчилося. Для мене це було би складно, але прийняттю рішень я вчуся у Френсіса.

 

- Наостанок запитання, яка хвилює, певно, всіх українок: холостяк Френсіс буде щасливим в Україні?

- Я думаю, він уже щасливий. У першій програмі ви побачите очі іноземця, який бачить перед собою 25 українських красунь, повірте, це найщасливіші очі в світі. В них читається задоволення, розгубленість і запитання: «Невже це все для мене?»

 

Фото Павла Довганя

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
Анастасія Білякова-Бєльська, для «Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
38575
Читайте також
Коментарі
4
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Кася
4368 дн. тому
Бідна дружина :( такі одружуються не на довго :(
Лариса
4406 дн. тому
Решетнік - бомба)тільки ж пододавайте букви в слова)
Ярослава
4407 дн. тому
Який чоловік неймовірний!!!закохалась би)шкода,що одружений)ну, для мене) просто зірка)
коллега
4409 дн. тому
Гриша, гордимся!
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду