MTV-Ukraine в пошуках своїх майбутніх облич

14 Квітня 2006
5097

MTV-Ukraine в пошуках своїх майбутніх облич

5097
14 квітня MTV проведе другий етап кастингу ведучих новин музичного телеканалу MTV-Ukraine. На першому етапі відбору побував кореспондент «ТК».
MTV-Ukraine в пошуках своїх майбутніх облич

Як вже повідомляла «Детектор медіа», на телевізійний ринок України виходить музичний канал MTV. Передбачається, що цілодобове мовлення MTV-Ukraine розпочне восени цього року. Поки що ж канал активно займається пошуком своїх майбутніх облич.  

7 квітня біля  кав’ярні «Кофе хауз», що розташоване на 3-ій лінії ТЦ «Глобус» зібрався натовп молодих людей. Стандартні та нестандартні, високі і низенькі, товсті та худі, веселі та сумні. В той день кожний з них прийшов сюди для того, щоб здійснити давню мрію – стати обличчям музичного телеканалу зі світовим ім’ям, який через півроку  офіційно вийде на ринок України.

- Hello!!! What is you name? – до натовпу підбіг високий енергійний чоловік в елегантному костюмі та рожевій сорочці, і, доброзичливо посміхнувшись, звернувся з цим запитанням до однієї з багатьох дівчат, що очікували своєї черги. Це прес-аташе каналу MTV Денис Казван, який на кастингу виконував роль зустрічаючого.
- Марина, - відповіла красуня.
- Звідки ти? – продовжив розмову чоловік, але вже українською мовою.
- Я живу в Києві, але народилася в Одесі.
- Чим займаєшся?
- Я вчителька…

Наступні запитання лунали то українською, то англійською, іноді збиваючи з пантелику потенційну учасницю. Подібне спілкування відбувалося й з іншими хлопцями та дівчатами, які стояли біля входу у кав’ярню. Це був перший бар’єр, який мали подолати бажаючі стати ведучими MTV-news.

- Привіт! Як справи? – заговорив Денис вже до іншої дівчини, що стояла у натовпі, - Ти знаєш, що тут сьогодні відбувається?
- Так. Це  MTV-шоу! – радісно відповіла його співбесідниця.
- Шоу чи кастинг? Якщо ви щойно підішли, то, в першу чергу, маєте розуміти, що тут відбувається, - звернувся він вже не до окремої людини, а групи опитаних дівчат та хлопців, - Ми шукаємо ведучих на програму MTV-news. Зараз в нас відбувається перший етап кастингу. Щоб його пройти, вам потрібно бути віком від 18 до 30 років, вільно володіти українською мовою і продемонструвати нам базове знання англійської. Англійська – це важливо, тому що ведучі MTV-news  не тільки ведуть новини. Вони ще багато подорожують, відвідують різні події та концерти, де мають брати інтерв’ю. Ви будете задавати питання іноземним артистам, спілкуватися з ведучими інших країн, - пояснив він, навіщо говорить з ними двома мовами, -  Але в ефірі MTV-Україна ви будете звертатися до телеглядачів українською мовою. Прошу, будь ласка, проходьте!

На цих словах прес-аташе впустив учасників, які успішно пройшли перший мовний контроль, на територію кав’ярні, де був розміщений кастинговий майданчик. Від натовпу потенційних ведучих його відокремлювала лише тонесенька стрічка. В двох метрах від умовного входу на трьох маленьких, зіставлених разом столиках розташувалася реєстраційна комісія на чолі з креативним директором каналу. Ці люди випромінювали суцільний позитив і привітливо зустрічали молодих людей, які прагнули стати частиною їхньої творчої команди. Після короткотривалого спілкування (знов-таки англійською та українською мовами) учасники отримували тут бейдж з номером,  анкету, для заповнення якої організатори залишили збоку від комісії вільні столики та стільці, та жовтий папірець із завданням.

Як пояснив Денис Казван журналісту «ТК», попередньо видавши бейдж з написом «Преса», окрім реєстрації до обов’язків комісії входила додаткова перевірка знання англійської мови. «Якщо вони бачать, що людина не досить вільно спілкується англійською мовою – не може зрозуміти питання, нервує, то радять їй прийти наступного разу на інший кастинг, а поки що повчитися ще», - сказав він.

Зареєстрованих учасників перехоплювали інші співробітники MTV, які, направляючи їх до імпровізованої сцени, пояснювали, що потрібно там робити. «У тебе є одна хвилина. Протягом перших 30 секунд ти маєш представитись та трохи розповісти про себе, - чули від них хлопці та дівчата, - А потім тобі потрібно подати якусь музичну новину. Ну, наприклад, повідомити про вихід нового альбому  «Red Hot Chilly Peppers» або про нове захоплення китайською чайною церемонією славнозвісного репера «50 cent». Можеш використати інформацію, наведену у папірці». Крім того, вони їх усіляко підбадьорювали, давали поради щодо виступу, відповідали на миттєві запитання.

Піднявшись до сцени – невеликого підбору з двома сходинками, на якому встановили сірі стенди з різнокольоровими надписами  MTV та рекламу про кастинг – кожний учасник отримував помаранчевий мікрофон з назвою телеканалу, і, в першу чергу, потрапляв до об’єктиву фотографа. Потім за лічені секунди він опинявся в полі зору телеоператорів, які вели безперервну зйомку всього дійства. Одна камера була постійна спрямована на сцену, інша – фіксувала весь робочий процес, який відбувався поза нею.

З лівої сторони від сцени за жовтими столиками з червоним обрамленням розмістилися люди, від яких залежали результати кастингу. Сховавшись за своїми ноутбуками, члени журі спостерігали за виступом майбутніх зірок. За їх спинами висів великий плазмовий екран, на якому наживо транслювався перебіг кастингу.

До складу журі увійшли працівники телеканалу MTV: творчий персонал, головний та інші режисери, оператори, музичний редактор, літературний редактор, головний редактор, представники топ-менеджменту каналу та піар-служба. На питання про критерії відбору прес-аташе каналу відповів, що журі має багато параметрів, за якими оцінюються учасники. «Основні параметри – володіння мовами, дикція, харизма персоналії, те, як людина поводиться на сцені, наскільки вона енергійна, відверто розкрита. Немає жодних стандартів або вимог до зросту та ваги. Говорячи про зовнішній вигляд, ми, в першу чергу, маємо на увазі  енергетичну подачу, харизму, настрій, драйв. Як вже казав Геннадій Борисов, наш генеральний директор, ведучим MTV-Ukraine може бути будь-яка людина, навіть та, яку ви щодня бачите в дзеркалі. Тому ви бачите тут звичайних хлопців та дівчат. До речі, вони з’їхалися з різних куточків України. Зокрема, багато людей було зі Львову, Одеси, Хмельницького, Житомира, Тернополя, Донецька, Макіївки, Бердянська, Миколаєва,  Маріуполя. Потужною кампанією приїхали харьківчани. Ми дуже раді цьому».

Незважаючи на те, що для кастингу організатори виділили десять годин – з 12,00 до 22,00, всі бажаючі не встигли взяти у ньому участь. За стрічкою подовжували стояти люди. Співробітники музичного телеканалу пішли на поступки їм, дозволивши спробувати  власні сили протягом декількох наступних днів. Взагалі, за офіційними даними телеканалу, в кастингу взяли участь майже 400 українців. Члени журі, хоча й весь день перебували у напруженні, уважно спостерігаючи за кожною особистістю, під кінець заходу виглядали досить бадьоро, із задоволенням спілкувалися з учасниками і жодним чином не викривали своєї втоми. Протягом наступних декількох днів вони мали продивитися десятки  касет з виступами учасників, щоб оцінити, як вони працюють в кадрі,  обговорити найяскравіші кандидатури та визначитись з 45-ма переможцями першого етапу кастингу.

І вже сьогодні з 12:00 по 21:00 годину в Києві, у той самій кав’ярні, фіналісти продовжать боротьбу за право вести музичні новини всесвітнього телеканалу. На другому етапі учасникам доведеться виконати п’ять завдань, більшість з яких вони отримали заздалегідь, під час запрошення. «На другому етапі їм доведеться виконати більше завдань – вони будуть більш глибокі та цікавіші. Учасникам буде  потрібно знов представити себе, щоб нагадати, яке враження вони справили в  першого разу. Крім того, їм доведеться начитувати текст з екрану та попрацювати з великим обсягом інформації, і, саме головне, попрацювати журналістами. Вони візьмуть відомий мікрофон злого MTV, за спиною буде оператор. Їм потрібно буде просто ходити, зупиняти якихось людей і задавати їм запитання, - розповів пан Денис Казван про запланований захід, - Особливим гостем, який увійде до складу журі стане Джеф Лейбовітц, який очолює місію  «Міжнародна Організація з Міграції»  в Україні – постійного партнера телеканала у сфері соціальних проектів протягом останніх кількох років».

Також він повідомив, що в результаті має залишитися дві людини, які отримають роботу ведучих MTV-news. Всі ж інші учасники будуть внесені до спеціальної бази, і не виключно, що згодом їм запропонують працювати в інших проектах телеканалу, якщо їхній типаж підходитиме для вибраного формату. Імена переможців будуть оголошені на фінальній вечірці MTV-news party, обіцяють організатори.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
5097
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду