Категорична ненав'язливість,або Як Буковський ходить навколо Буковського

2 Червня 2004
960

Категорична ненав'язливість,або Як Буковський ходить навколо Буковського

960
Тільки-но кінодокументаліст Сергій Буковський отримав цієї весни Шевченківську премію за серіал «Війна. Український рахунок» («1+1»), газета «Голос України» вмістила на першій шпальті фотопортрет лауреата.
Категорична ненав'язливість,або Як Буковський ходить навколо Буковського

Розмовляв Віталій Жежера, для „Детектор медіа”

Фото з сайту "УП" Тільки-но кінодокументаліст Сергій Буковський отримав цієї весни Шевченківську премію за серіал «Війна. Український рахунок» («1+1»), газета «Голос України» вмістила на першій шпальті фотопортрет лауреата.

Газеті було чим пишатися, бо саме вона (та ще журнал «Кіно-Театр») висувала Буковського на ту премію.

А невдовзі редакція отримала листа, адресованого Буковському. Писав старий чоловік з провінції, теж на прізвище Буковський. А писав ось що: навесні 1941 року він, студент КПІ, зайшов до студполіклініки. А лікар каже: у мене щойно був студент з таким самим прізвищем! Потім була війна й багато чого іншого. Той Буковський ще кілька разів випадково сходився зі своїм тезкою. Якось він опинився в одному обласному центрі, де інший Буковський (тоді вже відомий режисер радянського ігрового кіно) знімав якийсь фільм. Обидва вони жили в одному готелі, й провінційний Буковський іноді отримував листи, адресовані столичному Буковському. Листи – передавав, а сам підійти не наважувався, аби не подумали, що набивається в родичі.

Тепер – наважився. Разом з листом вислав свій знімок, що колись, літ тридцять тому, прикрашав обласну дошку пошани. Й дописав: порівняйте, ми схожі, в усякому разі, я вас на знімку в газеті одразу впізнав!

Отже, той вісімдесятилітній чоловік «впізнав» у газеті не свого ровесника-тезку, а його сина, молодшого літ на сорок.

Я взяв того листа й пішов до Сергія Буковського. Він якраз, несподівано для самого себе, з підозрою на передінфарктний стан, опинився в кардіологічній лікарні. Підходяще місце для читання саме таких листів.

Розмовляв Віталій Жежера, для „Детектор медіа”

Продовження інтерв'ю з Сергієм Буковським «Категорична ненав'язливість» читайте у п'ятому числі журналу «Детектор медіа».

Новий продукт «Громадської організації «Детектор медіа» розповсюджується безкоштовною поштовою адресною розсилкою.

Замовити друковану версію «Детектор медіа» можна, надіславши свою поштову адресу на наш e-mail: info@detector.media


Проект реалізується завдяки цільовому гранту Посольства Королівства Нідерланди (Угода № Matra KAP 04/01). А також за підтримки The National Endowment for Democracy /NED/, Internews Network, Центру «Медіареформи»
.

Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
960
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду