Сергій Васильєв: «Але якщо це публічна бійка без правил, то без проблем. Я це теж можу»

26 Березня 2004
1069
26 Березня 2004
11:27

Сергій Васильєв: «Але якщо це публічна бійка без правил, то без проблем. Я це теж можу»

1069
Я прийшов сюди в команді, яка має свої цілі і завдання, ідеологію розвитку держави, тому мені дуже легко. Як ми вже повідомляли, минулого тижня вийшов другий номер друкованого двотижневика "Детектор медіа". На сайті ми представляємо найбільш цікаві матеріали номеру, топ-темою якого став аналіз медійного потенціалу СДПУ(о) напередодні виборів.
Сергій Васильєв: «Але якщо це публічна бійка без правил, то без проблем. Я це теж можу»
Ми вже опублікували на сайті аналітичну розвідку з цього приводу оглядача "ТК" Сергія Черненка, інтерв’ю Бориса Ложкіна, голови "Українського медіа-холдінгу". Сьогодні - читайте інтерв'ю Сергія Васил'єва, керівника інформаційного управління АП.

В третьому номері нашої друкованої версії, яка вийде на початку квітня, читайте довідку щодо медійного ресурсу донецьких ФПГ.

Нагадуємо, що замовити друковану „Детектор медіа” можна, надіславши свою повну поштову адресу на наш e-mail:info@detector.media

Початок року в Україні позначився серією нових конфліктів зі ЗМІ. Було оголошено рішення суду про закриття газети «Сільські вісті», радіо «Довіра» розірвало угоду зі «Свободою», правоохоронці вилучили обладнання радіо «Континент», зникло з ефіру радіо «Рокс», що транслювало пленарні засідання парламенту, виникли претензії до «5 каналу» з усіх боків: конкурентів, міністерств та відомств, на тлі претензій податкової до власника каналу Петра Порошенка. Як це не дивно, проблеми різного роду виникли і виникають постійно саме у ЗМІ, що займають «непровладну» позицію.

Ці події стали темою інтерв’ю кореспондента «Детектор медіа» із керівником Головного інформаційного управління Адміністрації Президента Сергієм Васильєвим. Сергій Леонідович схильний пояснювати проблеми неконтрольованих владою ЗМІ випадковим збігом подій і тим, що у кожного конфлікту є легальні підстави.

Розмова з Сергієм Васильєвим подається зі скороченнями, але без редакційних правок.

– Сергію Леонідовичу, 19 лютого Нацрада ухвалила рішення, яким повністю підтвердила останню Постанову парламенту про висвітлення його роботи. Оскільки Адміністрація Президента контролює державні ТРО, то як ви оцінюєте припис для НТКУ та НРКУ щодо порядку висвітлення роботи Верховної Ради?

– Ніяк не оцінюю. Крім того, АПУ не контролює державні ТРО.

– Але ж ви збираєте на наради керівників ДТРК?

– По-перше, для інформування про діяльність Адміністрації Президента. По-друге, я у відповідності із Постановою Кабінету Міністрів України є заступником Голови Наглядової ради НТКУ (КМУ вніс зміни до складу Наглядової ради НТКУ у березні 2003 року у зв’язку зі зміною складу уряду. Головою наглядової ради затверджений віце-прем’єр Дмитро Табачник, заступником – керівник Головного управління Адміністрації Президента України Сергій Васильєв, секретарем наглядової ради – начальник секретаріату Кабінету Міністрів Володимир Ткач. – прим. «Детектор медіа»). І як заступник голови Наглядової ради можу брати активну участь у з'ясуванні тих проблемних питань, які стоять перед НТКУ, в тому числі і пов’язаних із якимись конфліктними ситуаціями, як це було із намаганням Верховної Ради змусити національні телекомпанії у порушення чинного законодавства виконати постанову про висвітлення. Останню постанову Верховної Ради я ще не бачив.

– Кажуть, що при керівниках центральних телекомпаній, зокрема, й при Національній телекомпанії України, працюють люди, які не є в штаті цих телекомпаній, але керуються з Адміністрації Президента. Чи це так?

– Ця інформація не відповідає дійсності.

– Кажуть, що при СДПУ(о) працює група російських політтехнологів під керівництвом Ігоря Шувалова, які контролюють інформаційну політику всіх телеканалів.

– Я не член СДПУ(о).

Продовження читайте у другому номері часопису "Детектор медіа". Нагадуємо, що замовити друковану „Детектор медіа” можна, надіславши свою повну поштову адресу на наш e-mail:info@detector.media
Команда «Детектора медіа» понад 20 років виконує роль watchdog'a українських медіа. Ми аналізуємо якість контенту і спонукаємо медіагравців дотримуватися професійних та етичних стандартів. Щоб інформація, яку отримуєте ви, була правдивою та повною.

До 22-річчя з дня народження видання ми відновлюємо нашу Спільноту! Це коло активних людей, які хочуть та можуть фінансово підтримати наше видання, долучитися до генерування спільних ідей та отримувати більше ексклюзивної інформації про стан справ в українських медіа.

Мабуть, ще ніколи якісна журналістика не була такою важливою, як сьогодні.
У зв'язку зі зміною назви громадської організації «Телекритика» на «Детектор медіа» в 2016 році, в архівних матеріалах сайтів, видавцем яких є організація, назва також змінена
«Детектор медіа»
* Знайшовши помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter.
1069
Коментарі
0
оновити
Код:
Ім'я:
Текст:
Долучайтеся до Спільноти «Детектора медіа»!
Ми прагнемо об’єднати тих, хто вміє критично мислити та прагне змінювати український медіапростір на краще. Разом ми сильніші!
Спільнота ДМ
Використовуючи наш сайт ви даєте нам згоду на використання файлів cookie на вашому пристрої.
Даю згоду